sluit

Theatergroep Bambie

Bambie is back!
Blikverruimers

Misschien is het je al opgevallen: in en om LUX zijn beelden te zien uit verschillende films. De actrices en acteurs op deze beelden hebben een bepaalde ‘blik’ in hun ogen. Dit is wat wij hopen te bereiken bij jou. Of het nu blijdschap, afgunst, liefde, woede of verbazing is; ons doel is jou anders te laten kijken. Naar jezelf en de wereld om je heen.

LUX is dé plek om blikverruimende programma’s te beleven. Vanaf dinsdag 6 maart staat LUX in het teken van de campagne: Laat je blik verruimen. Gedurende 2 weken willen we jullie graag inspireren met Blikverruimers. Wat is een Blikverruimer precies? We hebben een selectie gemaakt van ons actuele programma, op basis van wat voor onze LUX-medewerkers een echte blikverruimer is. Onze LUX-filmexperts, maar ook onze zaalwachten, filmtechnici, kassiers, horecamedewerkers en stagiairs delen twee weken lang hun blik verruimende tip met jou!

Blikverruimer: Ilse (kassa medewerker) noemt Bambie is Back! als haar Blikverruimer: “Theatervoorstellingen vertalen vaak voor mij een een ongrijpbaar fenomeen in een ervaring. Een element uit dagelijks leven dat ik vaak niet kan bevatten, of waar ik niet bewust bij stilsta, wordt in ongeveer anderhalf uur aan mij getoond in een zintuiglijke dimensie die mij op een hele andere manier naar iets laat kijken. Het dwingt mij tot een nieuw perspectief door mij iets te laten ervaren. Door iets dagelijks te vergroten, waardoor de wereld die ik ken even op zijn kop wordt gezet.  Ik heb zelf een grote fascinatie met tijd. Het biedt kaders en structuur, het biedt houvast. En tegelijkertijd is een een ongrijpbaar fenomeen, dat nog meer om beleving gaat dan om de kloktijd die wij als mens bedacht hebben. Bambie is Back! gaat over het concept tijd en over onze beleving. Ons leven is vluchtig en we komen tijd tekort. Ik denk dat Bambie is Back! ons tijd om een andere manier laat beleven, door in de theaterzaal ons dagelijkse perspectief van tijd compleet om te draaien.”

DE VOORSTELLING:

Bambie is terug en dat werd tijd. En daar gaat het in deze nieuwe voorstelling dan ook over, want de mimetheatergroep gaat met de muzikanten van de Eef van Breen Group het gevecht aan met de tijd.

Een minuut wachten kan eindeloos duren, een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan de tijd doen stilstaan, geluksmomenten lijken vluchtig en ongrijpbaar. Ons besef van tijd is kortom wonderbaarlijk rekbaar. Dit spel van en met de tijd is een kolfje naar de hand van het zestal op het podium. Seconden uitrekken en lichtjaren samenballen, fucken met de tijd in fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten.

Bambie maakt al ruim twintig jaar en zeventien voorstellingen lang furore met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. Ditmaal werkt de groep voor het eerst met livemuziek. De Eef van Breen Group speelde voordien onder andere bij Borgen van het Noord Nederlands Toneel.

www.bambie.nu

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden