sluit

Theo Maassen

TRY OUT: ONBEKEND TERREIN

We hebben van alles bedacht om ons houvast te bieden in dit wankele bestaan. Soms geeft dat ons de illusie van helderheid, maar in werkelijkheid tasten we in het duister. Elke stap is een stap op onbekend terrein. Theo Maassen betreedt in deze try-out van ONBEKEND TERREIN terrein waarop hij nog nooit geweest is. Kom kijken, niet bang zijn.

Natuurlijk hebben we allerlei dingen bedacht die ons houvast bieden in dit wankele bestaan. Continu proberen we de zaak in kaart te brengen, te duiden, te berekenen, te benoemen.
Soms geeft dat ons de illusie van helderheid maar in wezen tasten we in het duister. Ondanks alle wetten, afspraken, protocollen, reglementen, richtlijnen, verordeningen, bepalingen, geschreven- en ongeschreven regels. Want hoe iedereen zich ook uitslooft, wat voor plannen we ook smeden, waartoe we ons ook laten verleiden, elk moment is een nieuw moment. Elke stap die we zetten is een stap die nog nooit is gezet. Een stap op onbekend terrein. Theo Maassen gaat in deze one man show terrein betreden waar hij nog nooit geweest is.
Kom kijken, je gaat wat meemaken…

Theo Maassen won een keur aan prestigieuze prijzen waar hij nooit mee te koop zal lopen. In de Volkskrant top 100 van grappigste fragment van naoorlogs Nederland staat hij met Mengvoeders United pontificaal op nummer 1. Cabarethistoricus Frank Verhallen plaatste hem in het ultrakorte rijtje: Jean-Louise Pisuisse – Toon Hermans – Freek de Jonge – Theo Maassen, en ziet hem als de cabaretier van de eeuwwisseling en daarna. Hoe dan ook een schitterend compliment. Voor Freek, Toon en Jean-Louise dan hè.

Deze voorstelling kun je niet bezoeken met je Podiumpas. 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?