sluit

Tingvall Trio

Tingvall Trio is een van de succesvolste Europese jazzgroepen van de afgelopen jaren. Althans als je het afmeet aan hun successen; drie ECHO JAZZ Awards (de Duitse Grammy), hoge noteringen in de hitlijsten en concerten in meer dan dertig landen.

 

De leider en componist, de Zweedse pianist Martin Tingvall, schrijft heel melodische en toegankelijke composities. Stukken die klinken als een popsong in melodie en opbouw. Het trio speelt heel hecht en dynamisch samen en gaat van clean melodisch naar ruig en wild en van een lyrisch slaapliedje naar ritmische grooves. Met op contrabas de Cubaan Omar Rodriguez Calvo, bekend van Ramon Valle trio, en op drums de energieke Duitser Jürgen Spiegel. Begin augustus komt er een nieuw album-release aan. Het zesde album inmiddels.

Met het nieuwe album ‘Cirklar’ heeft frontman Martin Tingvall geprobeerd nummers te componeren die nieuwe richtingen in de muziek mogelijk maken. De muzikanten experimenteren met nieuwe vormen van expressie, maar zorgen wel dat ze herkenbaar blijven als het Tingvall Trio. De hoofdlijnen van het album zijn verhalen uit het leven en de zeer persoonlijke, verschillende manieren waarop men die gebeurtenissen bekijkt. Tijd en het verstrijken hiervan is een belangrijk thema. Met ‘Cirklar’ heeft het Tingvall Trio hun muzikaal meest diverse album tot nu toe geproduceerd.

piano: Martin Tingvall
bas: Omar Rodriguez Calvo
drums: Jürgen Spiegel

www.tingvall-trio.de

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?