sluit

Toneelgroep ECHO & De Veenfabriek

CLUB CATHARSIS
#aanboduithetoosten
#jongehonden
#mooiewoorden

In CLUB CATHARSIS van Toneelgroep ECHO en de Veenfabriek staat de modderige zoektocht van de mens naar hoe te leven in een maakbare wereld centraal.

In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots, iets dat de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Alleen in het aangezicht van de dood zien we in wat er werkelijk toe doet.
Afgestompt door haar schijnbaar perfecte, maar lege bestaan gaat een vrouw op zoek naar nieuwe zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club, waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand.

OVER TONEELGROEP ECHO
Toneelgroep ECHO is een Arnhems gezelschap dat inmiddels niet meer weg te denken is uit het Nederlands theaterveld. In hun voorstellingen tonen zij een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is, als een echo met een ietwat vervormde klank. Hun werk is een kruising van beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw Nederlands teksttheater.

OVER DE VEENFABRIEK
De Veenfabriek maakt interdisciplinair muziektheater op locatie, in theaters en in de Veenfabriek Leiden. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken.

Lees hier een interview met Anna Schoen en Lotte Dunselman van Toneelgroep ECHO over CLUB CATHARSIS.

tgecho.com / veenfabriek.nl / #aanboduithetoosten #jongehonden #mooiewoorden

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden