sluit

Toneelgroep Oostpool

People, Places & Things
#aanboduithetoosten
#mooiewoorden
#topcast

We zijn tegenwoordig vrijer dan ooit, krijgen álle kansen, en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als we leven met de gedachte dat het leven maakbaar is, wanneer ben je dan echt succesvol of gelukkig?

Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People Places & Things is een voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Kwetsbaar, herkenbaar en persoonlijk.

“Je bent niet alleen, je bent niet raar, je komt er doorheen, en je moet gewoon even volhouden. Dat is helemaal niet cool of hip om te zeggen, maar ik meen het wel.” – Duncan McMillan, schrijver People, Places & Things

JONG, INTELLIGENT, KNAP, SUCCESVOL EN GEBROKEN
Hannah Hoekstra speelt Emma. Jong, intelligent, knap en succesvol. In een wereld waarin alles kan en mag, en goed nooit goed genoeg is, lijkt het deze rising star voor de wind te gaan. Maar niets is wat het lijkt. Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol. In een afkickkliniek gaat Emma het gevecht aan met zichzelf en met wat waar is. Als waarheid iets is dat überhaupt bestaat. “Zelfmedicatie is de enige manier om te overleven in een wereld die kapot is.” – Emma

People Places & Things gaat behalve over de gevolgen van alsmaar meer, harder en intenser willen, over je terugvechten in de maatschappij, weer gezond worden en het leven omarmen zoals het is. Een voorstelling over hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen én te geven.

EEN ONGEKEND SUCCES
De jonge schrijver Duncan MacMillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. Met daarin een ijzersterke rol voor een jonge vrouw. In Londen was People, Places & Things (2014) al een ongekend succes en trok het internationaal de aandacht. Marcus Azzini haalt de voorstelling naar Nederland en kiest voor een topcast bestaande uit onder anderen Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra en tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter.

“Meeslepend, hartverscheurend… eindeloos vindingrijk.” The New York Times

SPEELDATA
Deze voorstelling is maar liefst 4 keer bij ons te zien. Klik hieronder als je voor een andere dag kaartjes wilt kopen. woensdag 13 februari / donderdag 14 februari / vrijdag 15 februari / zaterdag 16 februari.

toneelgroepoostpool.nl / #aanboduithetoosten #mooiewoorden #topcast #wiebenik?

TONEELGROEP OOSTPOOL IN NIJMEGEN
Wil je meer zien van Toneelgroep Oostpool? Beleef dan op 7 t/m 9 maart de voorstelling Bambie in de Stadsschouwburg (première: 9 maart).

 • Volmaakt theater dat je tegelijkertijd doet snikken en schaterlachen.
  de Volkskrant
 • Hannah Hoekstra speelt imponerende, knappe hoofdrol in één van de betere voorstellingen van dit seizoen.
  NRC
 • Een magische groepswaan.
   Theaterkrant
  • People, Places & Things heeft het vermogen je diep te raken. Op heel veel vlakken.
   De Telegraaf
  • De rol van Emma is bij Hannah Hoekstra in uitstekende handen. Zij laat een veelkleurig palet van eenzaamheid, strijdlust, koppigheid, zelfverzekerdheid, twijfel en kwetsbaarheid zien. (...) De actrice levert een ware krachttour.
   De Telegraaf
  • Emma is een intense, technisch gecompliceerde rol, waanzinnig knap gespeeld door Hannah Hoekstra die alle registers van wanhoop en manipulatie opentrekt.
    Het Parool
   • Dit stuk heeft alles in zich om een hedendaagse klassieker te worden. Geluisterd en gezien worden, dat redt een leven.
    Trouw

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

   Ja, graag!

   jouw voorkeur

   Aanmelden