sluit

Toneelgroep Oostpool

Detective Moncler

Detective Moncler, met actrice Susan Visser (bekend van o.a. haar rol als Anouk in de tv-serie ‘Gooische Vrouwen’), is een theaterthriller die laat zien wat het betekent als we van de ene op de andere dag het vangnet van ambitie en doelen wegknippen en besluiten ons te laten vallen.

same shit, different life

Als topdetective Moncler alle misdadigers eenmaal achter de tralies heeft gezet, zit ze opeens thuis. Daar dringt tot haar door: ze is helemaal niemand zonder haar werk. Moncler schiet in een depressie, grijpt naar de fles en vervalt in nihilisme. Ten einde raad geeft ze zich op voor een experimenteel overheidsprogramma, waarbij ze wordt ingevroren om pas weer wakker gemaakt te worden als de misdaad terugkeert. Als Moncler wakker wordt is er pas één jaar verstreken. Er schuimt een nieuwe moordenaar rond en zijn laatste slachtoffer is Monclers ex-vriend. Zonder huis, geld of identiteit zweert ze haar ex te wreken.

Detective Moncler is een echte whodunit die een spannend plot koppelt aan een verhaal over een prestatiemaatschappij, waarin we zo nadrukkelijk zijn gekoppeld aan ons werk dat we vergeten wat er onder die constante ruis van druk en verplichtingen nog van onszelf ligt.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?