sluit

Theater Oostpool

Detective Moncler

Hulst & Tarenskeen maken met Detective Moncler een bloedstollende theaterthriller over de prijs van excelleren. Moet succes altijd ten koste gaan van je menselijkheid? Een detective en haar verslaafde zoon gaan samen op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

Nadat Detective Moncler (gespeeld door Susan Visser, bekend van o.a. Gooische Vrouwen) ontslagen wordt vanwege excessief politiegeweld besluit ze zich in te laten vriezen. “Maak mij maar wakker als shit minder pussy is!” roept ze terwijl de temperatuur in haar Cryopod zakt naar -1000 C. Maar wanneer ze door een speling van het lot al na 5 jaar ontdooit, is ze nog steeds harder gecanceld dan Matthijs van Nieuwkerk, blijkt haar man vermoord te zijn en is haar zoon drugsverslaafd geworden.

In een zieke spagaat tussen de tijdsgeest en zichzelf gaat Moncler samen met haar getroebleerde zoon op zoek naar de moordenaar van haar man.

“Wie heeft zich nooit afgevraagd: ben ik een monster of is dit wat het betekent mens te zijn?” – Clarice Lispector

Tragikomische millenial-hits

Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn onmiskenbaar de stem van nu. Ze maken met overtuiging theater waarin hun generatie aan het woord komt, met komedies die zowel tragisch als maatschappelijk urgent zijn. Na de tragikomische millennial-hit Baby Crazy (2021) en de apocalyptische sci-fi voorstelling Komt Goed… (2022) brengen zij het publiek met Detective Moncler nu een bloedstollende thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten. Een voorstelling over verlies, de wens om te verdwijnen en de zoektocht naar vergiffenis.

Publieksreacties

Dit waren de reacties op de première:

  • Absurdistische whodunit die de lachspieren kietelt.
    Telegraaf
  • Hilarische parodie op film noir.
      Theaterkrant

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?