sluit

Toneelgroep Oostpool

Allemaal Mensen | UMUNTU
#aanboduithetoosten
#vijftigtintenmens

In Allemaal Mensen| UMUNTU proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit.

Alle mensen hebben voor 99,9% hetzelfde DNA, en toch gaat alle aandacht naar de 0,1% waarin we anders zijn. Zwart, wit, homo, hetero, hipster, nerd, millennial, queer; soms is het bevrijdend je met je identiteit te onderscheiden, soms juist beklemmend of zelfs gevaarlijk. Want wat kun je nog zeggen zonder een ander te kwetsen? Marcus Azzini stelt in zijn theater de ontmoeting centraal. Lees hier een interview met Azzini over de voorstelling.

Umuntu Ngumuntu Ngabantu betekent ‘Ik ben, omdat wij zijn’ en is een persoonlijke mozaïekvoorstelling over mens-zijn en menselijkheid. Over hoe je identiteit zich vormt door samen te leven in een gemeenschap.

De tien jonge mensen stellen zich in Allemaal Mensen| UMUNTU aan je voor en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

SAMENWERKING MET ARTEZ TONEELSCHOOL
Na de korte voorstellingen Allemaal Mensen #1 t/m #6 en de grote zaal productie uit het afgelopen theaterseizoen, komt Toneelgroep Oostpool met de nieuwe voorstelling Allemaal Mensen | UMUNTU. Regisseur Marcus Azzini stelt in met Allemaal Mensen de ontmoeting centraal. Nog voorafgaand aan het succesvolle Allemaal Mensen in de grote zalen afgelopen seizoen, maakte hij in 2018 met de toenmalige derdejaars klas van de ArtEZ Toneelschool in Arnhem de persoonlijke mozaiekvoorstelling Umuntu Ngumuntu Ngabantu. Gebruikmakend van dezelfde  werkvorm als bij Allemaal Mensen werd er vertrokken vanuit persoonlijk engagement en werkelijke ervaringen. Echte verhalen, van echte mensen. De klas bleek bijzonder talentvol en hun verhalen uitermate confronterend. Alle reden voor Toneelgroep Oostpool om de hele klas direct na hun afstuderen aan zich te binden en met Allemaal Mensen | UMUNTU de theaters in heel Nederland aan te doen. 

JOY DELIMA GENOMINEERD VOOR DE COLOMBINA
Nog voor ze haar diploma voor de ArtEZ Toneelschool deze zomer in ontvangst nam, werd Joy Delima genomineerd voor de Colombina voor haal rol in Onze Straat van Het Nationale Theater. Joy Delima maakte vorig seizoen indruk met haar rol in Allemaal Mensen. Toen als stagiaire tijdens haar laatste jaar van toneelschool. Komend seizoen is Joy te zien in Allemaal Mensen | UMUNTU. 

SPEELDATA
Deze voorstelling is maar liefst 4 keer bij ons te zien: woensdag 20 november / donderdag 21 november / vrijdag 22 november / zaterdag 23 november

toneelgroepoostpool.nl / #vijftigtintenmens #aanboduithetoosten

 • Allemaal mensen | Umuntu is een vooral verbindende theaterviering van diversiteit. Door deze jonge spelers meteen op tournee te sturen, neemt Oostpool bovendien een lovenswaardige verantwoordelijkheid in het presenteren van een nieuwe theatergeneratie.
   Theaterkrant
  • Energiek vliegen de tien spelers over de vloer, ze vertonen hun kunsten in een helder decor [...]. Zo tonen zij zichzelf. En wij zien hen. Elkaar. Ons. Allemaal.
   de Volkskrant
  • De tien spelen hun eigenschappen en onderlinge verschillen uit in krachtige, korte scènes, met dans, zang en soms harde, indringende woorden, maar vooral veel lol en aanstekelijk elan.
   NRC
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden