sluit

Toneelgroep Oostpool

Romeo en Julia

Liefde maakt een mens tot mens. Net als haat.

Romeo en Julia, wie kent ze niet? Deze Shakespeare-klassieker is misschien wel een van de meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en te inspireren. In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar.

Regisseur Marcus Azzini (Angels in America, On the Road) laat zich opnieuw door dit verhaal inspireren. Zoals Romeo en Julia een antwoord zoeken in hun liefde zoekt Azzini naar nieuwe antwoorden en ontdekkingen in dit klassieke drama. Waar gaat dit stuk dat een onmogelijke liefde toont nu eigenlijk echt over? Waar komt de haat vandaan? En is het naïef om te denken dat we haat met liefde kunnen bestrijden?

Azzini kiest voor een talentvolle spelersgroep van jonge acteurs. Diewertje Dir en Abe Dijkman zijn de gedroomde Julia en Romeo. Met behoud van de originele poëzie herschrijven Jan Hulst en Kasper Tarenskeen (De Ilias) deze toneelklassieker tot een nieuw verhaal dat wij allemaal kennen.

www.toneelgroepoostpool.nl

Voordeel met je biebpas!
Op vertoon van een geldige bibliotheekpas krijg je € 2,00 korting op je kaartje

Achter het net gevist? Romeo en Julia is nog t/m 24 maart te zien in de theaters, waarvan een groot aantal keer in de buurt van Nijmegen. Zo speelt de voorstelling van 6 t/m 10 februari in Huis Oostpool te Arnhem en op 14 maart in Stadstheater Arnhem. Voor meer info en tickets klik hier.

  • Een swingende, stoute en messcherpe Romeo en Julia... Lieve hemel, de energie spat er vanaf
    Trouw
  • Hulst en Tarenskeen mengen hoog en laag, toen en nu, plat en poetisch zo gretig en virtuoos dat een verbijsterend, fonkelnieuw taalbrouwsel ontstaat, niet gewoon eigentijds maar zelfs futuristisch... Ronduit briljant
    Volkskrant
  • Prachtige taal, krachtige en levende scenografie... geweldige cast, die zichtbaar smult van de snedige taal
    Theaterkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden