sluit

Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

God is een moeder
#aanboduithetoosten
#moederenkind
#topcast
#vijftigtintenmens

Een persoonlijke en gemeenschappelijke zoektocht naar de complexe verhouding tussen moeders, hun kinderen en religie. Hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan?

Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan in God is een Moeder met elkaar in gesprek. Over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. Over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om tot de ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen.

Voor God is een Moeder werden verhalen over acceptatie, twijfel en verstoting opgehaald uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap. Verbonden met deze verhalen vormen de eigen ervaringen van Marcus en Nazmiye het uitgangspunt voor de voorstelling. Samen verkennen ze de verhouding tussen eeuwenoude en nieuwe verhalen. Een kwetsbare, liefdevolle en complexe ontmoeting.

FOTOTENTOONSTELLING
Van zondag 1 maart tot en met zaterdag 14 maart is een fototentoonstelling te zien over de complexe verhouding tussen moeders, hun kinderen en religie. Adleheid+Zina gingen op zoek naar levensverhalen vanuit de Biblebelt via de joodse buurt in Antwerpen tot in de kathedraal van Arnhem, dwars door alle stadsdelen van Amsterdam. Moeders en kinderen uit islamitische, christelijke, joodse en hindoeïstische gemeenschappen deelden hun goddelijke wereldbeelden en liefdevolle of complexe relatie. Lauren Rissik zocht en vond moeders en kinderen. Fotograaf Çigdem Yüksel legde enkelen van hen vast op beeld.

SPEELDATA
Deze voorstelling is maar liefst 4 keer bij ons te zien: woensdag 11 maart / donderdag 12 maart / vrijdag 13 maart / zaterdag 14 maart

toneelgroepoostpool.nl / #aanboduithetoosten #vijftigtintenmens #moederenkind #topcast

 • God is een Moeder is een strijdlustige zoektocht naar begrip en familiegevoel.
  NRC
 • Collageachtige voorstelling over de ouder-kindrelatie en over de druk van religie op die band.
  Trouw
 • Een oefening in liefdevol samenleven in verschillen.
   Theaterkrant
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden