sluit

Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

God is een moeder
#aanboduithetoosten
#topcast
#vijftigtintenmens

Wanneer is religie sterker dan moederliefde? Voor God is een moeder gaan regisseur Marcus Azzini en acteur Nazmiye Oral in gesprek met gelovige moeders en homoseksuele zonen over de complexe relatie tussen moeders, zonen en God.

 Marcus Azzini denkt dat moeders de kracht hebben om iemand onvoorwaardelijk lief te hebben. Nazmiye Oral, vaste speler en auteur bij Adelheid+Zina, waarschuwt. Zij weet dat moeders hun kinderen als geen ander onherroepelijk kunnen verstoten. Verzoening is geen vanzelfsprekendheid. Alleen een moeder kan zeggen ‘ik gaf jou het leven, maar nu verklaar ik je dood’. Hoe onvoorwaardelijk is die liefde tussen een moeder en een kind dan?

Voor God is een Moeder gaan beiden in gesprek met gelovige moeders en homoseksuele zonen. Ze halen verhalen op uit verschillende religieuze gemeenschappen die, naast hun eigen ervaringen, het uitgangspunt vormen voor een voorstelling over de liefdevolle en complexe relatie tussen moeders, zonen en God. Is de kloof tussen religie en homoseksualiteit te overbruggen?

SPEELDATA
Deze voorstelling is maar liefst 4 keer bij ons te zien: woensdag 11 maart / donderdag 12 maart / vrijdag 13 maart / zaterdag 14 maart

toneelgroepoostpool.nl / #aanboduithetoosten #vijftigtintenmens #moederenkind #topcast

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden