sluit

Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

God is een moeder
#aanboduithetoosten
#moederenkind
#topcast
#vijftigtintenmens

Een persoonlijke en gemeenschappelijke zoektocht naar de complexe verhouding tussen moeders, hun kinderen en religie. Hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan? “Een strijdlustige zoektocht naar begrip en familiegevoel”, aldus het NRC (★★★★).

Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan in God is een Moeder met elkaar in gesprek. Over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. Over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om tot de ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen.

Voor God is een Moeder werden verhalen over acceptatie, twijfel en verstoting opgehaald uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap. Verbonden met deze verhalen vormen de eigen ervaringen van Marcus en Nazmiye het uitgangspunt voor de voorstelling. Samen verkennen ze de verhouding tussen eeuwenoude en nieuwe verhalen. Een kwetsbare, liefdevolle en complexe ontmoeting.

VOORSTELLING GEANNULEERD
De voorstellingen van God is een Moeder zijn geannuleerd. De kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.

PODCAST HÔTEL OOSTPOOL #4
De vierde podcastaflevering van Hôtel Oostpool is opgenomen na afloop en met de thematiek van God is een Moeder. Te gast waren Nazmiye Oral, actrice, schrijfster en theatermaker, Miranda van Holland, valorization officer aan de VU, en Ekaterina Levental, muzikant. De aflevering is te beluisteren op iTunes, Soundcloud en Spotify.

toneelgroepoostpool.nl / #aanboduithetoosten #vijftigtintenmens #moederenkind #topcast

 • God is een Moeder is een strijdlustige zoektocht naar begrip en familiegevoel.
  NRC
 • Collageachtige voorstelling over de ouder-kindrelatie en over de druk van religie op die band.
  Trouw
 • Een oefening in liefdevol samenleven in verschillen.
  Theaterkrant
 • De voorstelling is opgezet als een doorlopende gedachtewisseling, een stroom anekdotes, overdenkingen en vragen waarin ook het publiek wordt meegenomen. De antwoorden zijn soms ontroerend, soms geestig en vaak intiem.
   Het Parool
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden