sluit

Toneelschuur Producties & Eline Arbo

Weg met Eddy Bellegueule
#jongehonden
#mooiewoorden
#vijftigtintenmens

Eline Arbo (BNG Bank Theaterprijs 2018) maakt een theatrale en muzikale bewerking van de succesroman Weg met Eddy Bellegueule (Édouard Louis), over een jongen die zijn weg probeert te vinden in een grof Noord-Frans arbeidersmilieu.

De voorstelling geeft een inkijk in het leven van de zachte en gevoelige Eddy. Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk – in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert hij in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn. Als een kameleon probeert hij steeds zijn omgeving te bespiegelen en overal in te passen, maar uiteindelijk rekent hij af met zijn verleden en creëert hij een leven waarin hij zichzelf mag zijn.

Weg met Eddy Bellegueule is een universeel coming of age-verhaal over het verschil in sociale klassen, ontworstelen aan je verleden, en wat dat betekent voor je identiteit. Een verhaal dat Eline Arbo móest en zou doorvertellen.

THEMA-MAGAZINE ANDERSOM
In het kader van de voorstelling Weg met Eddy Belleguele heeft Toneelschuur Producties een thema-magazine gemaakt over anders zijn. In ANDERSOM staan zes portretten van mensen die op een of andere manier ‘anders’ zijn. Lees het magazine hier.

INTERVIEW MET ELINE ARBO
De Standaard (België) publiceerde en artikel over de bewerking van de drie autobiografische boeken van Édouard Louis voor theater. Eline Arbo werd geïnterviewd over Weg met Eddy Bellegueule. Het artikel is hier te lezen.

toneelschuurproducties.nl / #vijftigtintenmens #jongehonden #mooiewoorden

Attend