sluit

Toneelschuur Producties & Eline Arbo

De Revolutionairen
#jongehonden
#mooiewoorden

Een voorstelling over het gedachtegoed van Albert Camus. Op theatrale en muzikale wijze staan regisseur Eline Arbo en 5 acteurs stil bij thema’s als idealisme, existentialisme en rechtvaardigheid.

En stellen zichzelf de vragen: Hoe ver zijn wij bereid te gaan om onze wereld vorm te geven? Zijn we in staat iets te doen of blijven we steken in mooie woorden? Kunnen we theater gebruiken om de wereld mooier te maken of hebben we daar rigoureuzere middelen voor nodig?

Eline Arbo: “In onze wereld die politiek gezien steeds extremer lijkt te worden, vind ik het heel belangrijk om te reflecteren op onze morele grenzen. Camus zijn filosofie is daarin een grote inspiratie voor mij. Wanneer wordt idealisme terrorisme en hoe verhoudt de alles of niets revolutionair tot de opstandeling die graag de wereld wil veranderen zonder daar iets voor te hoeven doen. Ik merk dat mijn generatie zich wil inzetten voor een betere wereld maar het lastig vind dit concreet te maken. De tijd is rijp voor verandering, maar hoe?

ELINE ARBO WINT BNG BANK THEATERPRIJS 2018
Eline Arbo had eerder dit seizoen een droomdebuut bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, enthousiast ontvangen door pers en publiek en zij won dit jaar de BNG Bank Theaterprijs 2018. Deze prijs is in het leven geroepen om jonge getalenteerde makers te ondersteunen.
De jury van de BNG Bank Theaterprijs over Eline Arbo: ‘In de kern is Het lijden van de jonge Werther een coming-of-age-en-boy-meets-girl verhaal, maar dan een verontrustende versie. In deze eigentijdse regie van Eline Arbo wordt dit verhaal in aanstekelijke pop-stijl verteld en gezongen. Keuzes in spel, muziek, vormgeving en opbouw grijpen in elkaar, alsof niet een theaterregisseur, maar een songwriter het voor het zeggen had. En wie dacht dat Goethe en Ace of Base niet samen kunnen gaan, heeft zich vergist.’

NB: Deze voorstelling stond eerder aangekondigd als De Rechtvaardigen. 

toneelschuurproducties.nl / #jongehonden #mooiewoorden

PODIUMTIP
Ben je geïnteresseerd in deze voorstelling? Wellicht is de voorstelling Thuislozen van Theater Utrecht i.s.m. Adelheid&Zina op 19 en 20 oktober in de Stadsschouwburg dan ook iets voor jou.

  • Arbo zet in het slotakkoord op verpletterend mooie wijze alle theatermiddelen (licht, muziek, acteurs) in
    Theaterkrant
  • Arbo gooit het stuk op ingenieuze wijze radicaal om
    Trouw
  • ... niet alleen een heel goede, maar ook een heel relevante voorstelling
    RiRo

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden