sluit

Toneelschuur Producties | Jessie L’Herminez

Dieven

Dea Loher wordt internationaal gezien als een van de meest toonaangevende hedendaagse toneelschrijvers. Met veel humor regisseert Jessie L’Herminez haar tekst Dieven, over zoekende, fragiele mensen in een koude, kapitalistische samenleving.

In de kristalheldere, tragikomische voorstelling ‘Dieven’ schildert de toonaangevende Duitse toneelschrijfster Dea Loher portretten van twaalf individuen die aan de rand van de stad wonen. Twaalf kleurrijke figuren, krampachtig op zoek naar troost, erkenning en de warmte van een ander. Hun verhaallijnen schuiven langs elkaar heen als drijvende eilandjes, net als zij wanhopig op zoek naar een klein beetje houvast en dromend van een beter leven. Elkaar bespiedend en bang voor het onbekende worstelen ze zich door de dagen, hun relaties, het bestaan. Deze kleurrijke personages zijn vervreemd van zichzelf en de ander en voelen zich gevangen in een samenleving die hen niet meer nodig lijkt te hebben.

Over Jessie L’Herminez

Regisseur Jessie L’Herminez heeft een voorkeur voor grote verhalen en literaire antihelden die ons iets vertellen over de menselijke machteloosheid en nietigheid en het vermogen idealen na te jagen tegen beter weten in. Ze maakt voorstellingen vanuit stevig theatraal filosofisch materiaal. Voor deze voorstelling werkte ze samen met de bekende scenograaf, licht- en decorontwerper Theun Mosk, bekend van zijn werk voor theatermaker Boukje Schweigmann en Theater Artemis.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?