sluit

Toneelschuur Producties & Maren E. Bjorseth

The Beauty Queen of Leenane
#ietsmetfilm
#mooiewoorden

Leef op mee met de donkere voorstelling van Toneelschuur Producties & Maren E. Bjørseth vol herkenbare situaties, zwarte humor, muziek en hoop dat alles nog anders kan.

In 1998 schreef de Engels-Ierse Martin McDonagh (bekend van o.a. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) een intrigerend stuk over een getroebleerde moeder-dochterverhouding. Theatermaker Maren E. Bjørseth actualiseert dit verstikkende familiedrama naar nu, wat een tragikomisch portret oplevert over mensen die vergeten zijn te leven, die aan elkaar overgeleverd zijn en vastzitten in een ongezonde symbiose.

THE BEAUTY QUEEN OF LEENANE
Maureen, eind 30, heeft in haar leven maar twee mannen gekust en zorgt thuis voor haar moeder. Moeder Mag, moe van het leven, wil dat alles blijft zoals het altijd is geweest. Ze wil dus vooral niet dat Maureen een eigen leven gaat leiden, laat staan dat ze een man vindt. Maar dan nodigt buurman Ray beide vrouwen uit voor een feest. Hier ontmoet Maureen ook zijn oudere broer Pato, die in Engeland werkt. Een ontmoeting die het leven van moeder en dochter voor altijd lijkt te veranderen.

VOORSTELLING VERPLAATST
Deze voorstelling is verplaatst naar vrijdag 6 december. Je kunt hier kaarten kopen.

toneelschuurproducties.nl / #mooiewoorden #ietsmetfilm

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden