sluit

Toneelschuur Producties & Maren E. Bjorseth

The Beauty Queen of Leenane

Leef mee met de donkere voorstelling van Toneelschuur Producties & Maren E. Bjørseth vol herkenbare situaties, zwarte humor, muziek en hoop dat alles nog anders kan.

In 1996 schreef de Engels-Ierse Martin McDonagh (bekend van o.a. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) een intrigerend stuk over een getroebleerde moeder-dochterverhouding. Theatermaker Maren E. Bjørseth actualiseert dit verstikkende familiedrama naar nu, wat een tragikomisch portret oplevert over mensen die vergeten zijn te leven, die aan elkaar overgeleverd zijn en vastzitten in een ongezonde symbiose.

THE BEAUTY QUEEN OF LEENANE
Maureen, eind 30, heeft in haar leven maar twee mannen gekust en zorgt thuis voor haar moeder. Moeder Mag, moe van het leven, wil dat alles blijft zoals het altijd is geweest. Ze wil dus vooral niet dat Maureen een eigen leven gaat leiden, laat staan dat ze een man vindt. Maar dan nodigt buurman Ray beide vrouwen uit voor een feest. Hier ontmoet Maureen ook zijn oudere broer Pato, die in Engeland werkt. Een ontmoeting die het leven van moeder en dochter voor altijd lijkt te veranderen.

INTERVIEWS MET ACTEURS JACQUELINE BLOM EN KEJA KLAASJE KWESTRO
In The Beauty Queen of Leenane bestrijden moeder en dochter elkaar op het scherp van de snede. Toch proberen acteurs Blom en Kwestro tussen die verbale schermutselingen ook nog iets van liefde te laten doorschemeren. “Er zit heel in de verte iets in wat ik wel herken uit de relatie met mijn eigen moeder en mijn dochter, maar dan tot in het absurde uitvergroot,” vertelt Blom die de moeder speelt aan het Haarlems Dagblad: lees hier het interview met beide acteurs. Keja Klaasje Kwestro werd ook geïnterviewd door NRC en de Telegraaf.

PODCAST: HET GESPREK – MAREN E. BJØRSETH
Opium is het kunst- en cultuurprogramma van NPO Radio 4. Ze spraken met regisseur Maren E. Bjørseth over The Beauty Queen of Leenane. Luister de podcast hier.

VOORSTELLING VERPLAATST NAAR VRIJDAG 6 DECEMBER
Deze voorstelling stond eerder gepland op vrijdag 29 november maar is verplaatst naar vrijdag 6 december.

toneelschuurproducties.nl / #mooiewoorden #ietsmetfilm

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden