sluit
Lux Gebouw

Toneelschuur Producties & Nina Spijkers

Het temmen van de feeks
#jongehonden
#mooiewoorden
#topcast
#vrouwenpower

In Het Temmen van de Feeks laat regisseuse Nina Spijkers alle vrouwenrollen door mannen spelen en alle mannenrollen door vrouwen in een feestelijke voorstelling vol dubbelrollen, nepwimpers, prachtige taal, muziek en show.

Roeland Fernhout speelt de feeks Katherina, Astrid van Eck is Petruchio. Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Zij mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie?

Nina Spijkers won in 2015 de Top Naeff Prijs, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende theaterstudenten. “Müller, Büchner en Shakespeare breng jij tot leven in het heden. Je houdt van taal, maar gebruikt de woorden om er een belevenis van te smeden”, schreef de jury. Precies wat ze gaat doen met deze Shakespeare.

toneelschuurproducties.nl/ #jongehonden #mooiewoorden #topcast #vrouwenpower

 • Roeland Fernhout indrukwekkend in 'Het temmen van de feeks'.
  Haarlems Dagblad
 • Dynamische voorstelling waarin Spijkers opnieuw haar enorme talent demonstreert
  Scènes
 • De rijkheid aan betekenis die Spijkers aanboort maakt haar 'Het temmen van de feeks' tot een zeer boeiende theaterervaring.
  Theaterkrant
 • Roeland Fernhout ontroert als feeks in Kleurrijke Shakespeare
  NRC Handelsblad
 • Het is een genot om de actrices zich te horen uitleven in Shakespeares verzen.
  Volkskrant
 • Door een vrouw te laten zien die een man speelt die zich als vrouw verkleedt, confronteert Spijkers ons ook met onze eigen heersende aannames rondom gender. Verhelderend door de verwarren; dat is Spijkers op haar best.
  Het Parool
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden