sluit

Toneelschuur Producties & Nina Spijkers

Kasimir & Karoline

Kasimir en Karoline van Toneelschuur Producties & Nina Spijkers is een sociaal-kritisch volksstuk over hoe we ons gevoel van eigenwaarde, geluk en identiteit afmeten aan onze maatschappelijk en financiële status: hoeveel geld we verdienen, hoe succesvol we zijn, hoe knap we zijn en hoeveel bezit we hebben.

Deze geestige, muzikale, fonkelende en feestelijke voorstelling speelt zich af op een feestelijke locatie: een kermis. Een over de top wereld van excessen, bier, fonkelende lichtjes, harde muziek en suikerspinnen. Hier komen mensen uit verschillende klassen elkaar tegen, van rijke zakenmannen tot hoeren. Ondertussen stevent het land af op een nieuwe economische crisis. Een van de kermisbezoekers is Kasimir, die net zijn baan als taxichauffeur is verloren. Hij is ervan overtuigd dat zijn vriendin Karoline hem om die reden niet meer wil. Weggeduwd door Kasimir richt Karoline haar pijlen op andere mannen…

De titelrollen in Kasimir en Karoline worden gespeeld door twee van de grootste acteertalenten van dit moment, Joy Delima en Jesse Mensah.  Ook is er muziek constant aanwezig, om de feeststemming aan te geven, maar door de politieke protestnummers vormt de muziek ook een inhoudelijke kritische laag binnen de voorstelling.

Over Nina Spijkers

Nina Spijkers (1988) is één van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. Zij studeerde in 2014 succesvol af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met de voorstelling Kwartet. In februari 2015 won Nina de Top Naeff Prijs, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende studenten. Nina regisseerde bij Toneelschuur Producties Phaedra’s Love, Don Carlos (nominatie BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016), Ivanov (selectie Nederlands Theater Festival 2017, nominatie BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017), Geluk en Het temmen van de feeks (nominatie Theo d’Or Astrid van Eck). Nina regisseert ook buiten Toneelschuur Producties diverse theatervorostellingen waaronder Minis Plus en Dangerous Liaisons. In het najaar van 2019 debuteerde Nina als filmregisseur in de korte film Wat je vindt mag je houden, die in première ging op het Nederlands Film Festival 2019 en te zien was op NPO2.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?