sluit

Toneelschuur Producties & Olivier Diepenhorst

Andromache

Na het formidabele Smekelingen – eveneens in regie van Olivier Diepenhorst – en de bejubelde Troje Trilogie presenteert Toneelschuur Producties opnieuw een stuk gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie: Andromache.

Een ijzersterke cast met namen als Roeland Fernhout, Steven Ivo en Kirsten Mulder, gaat onder leiding van Diepenhorst dit taalmonument van Jean Racine uit 1667 te lijf. In het stuk raken Andromache, Orestes, Hermione en Pyrrhus, in de nasleep van de Trojaanse Oorlog, verstrikt in een dodelijk web van hartstocht, jaloezie, wraak en onmogelijke liefdes.

Voor Diepenhorst is Andromache echter niet zozeer een liefdestragedie als wel een verhaal over jonge mensen die zijn opgegroeid tegen de achtergrond van een wereld die permanent in oorlog is. De oorlog lijkt voorbij, maar in hen woedt hij voort. Extreem geweld lijkt de enige uitweg uit hun persoonlijke misère: als het geluk en de liefde niet voor hen zijn weggelegd, dan ook niet voor een ander!

‘Aangrijpende Andromache in slagveld van de liefde’ | Trouw

‘Olivier Diepenhorst is op dit moment een van de interessantste jongere theatermakers’ | Volkskrant

‘Prachtige scenes […] vooral de smoorverliefde Orestes die ongegeneerd de liefde van Hermione vraagt, laat zien dat er volop nieuwe spelmogelijkheden zijn met Racine’ | NRC Handelsblad

‘IJzersterk […] petje af voor de soepele wijze waarop ze de lange zinnen laten meanderen’ | Haarlems Dagblad

Andromache is bloedstollend spannend’ | Theaterinspiratie

www.toneelschuurproducties.nl

Voordeel met je biebpas!
Op vertoon van een geldige bibliotheekpas krijg je € 2,00 korting op je kaartje

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden