sluit

Toneelschuur Producties & Paul Knieriem

De Huisbewaarder

Na zijn uitstekend ontvangen Troje Trilogie brengt regisseur Paul Knieriem De Huisbewaarder, het doorbraakstuk van Nobelprijswinnaar Harold Pinter.

Het betekent een hernieuwde samenwerking met schrijfster en vertaalster Magne van den Berg en acteur René van ’t Hof, met wie Knieriem eerder het voor het Vlaams en Nederlands Theaterfestival geselecteerde Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) maakte.

Aston is niet helemaal goed bij zijn hoofd. Na een langdurig verblijf in een gesticht is zijn blik op de realiteit troebel geworden. Hij functioneert, in meer of mindere mate, als klusjesman, en assistent van zijn jongere broer Mick, bij wie hij in huis woont.

Het onderscheid tussen fictie en realiteit kan Aston allang niet meer maken. Dat geldt ook voor het inschatten van mensen en situaties. Als hij de zwerver Davies ontmoet, biedt hij hem een slaapplek aan. Maar wie is deze oude man? Is hij wel wie hij zegt dat hij is? En wat is hij van plan?

Of hij nu jeugdtheater regisseert bij De Toneelmakerij of als huisregisseur bij Toneelschuur Producties klassiek of nieuw repertoire naar zijn hand zet, eigenlijk is zo’n beetje alles wat Paul Knieriem aflevert goed. Zo werd onder andere Knieriems Troje trilogie door het Nederlands Theater Festival geselecteerd als een van de mooiste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Met onopgesmukte lichtvoetige regies tekent hij voor hoogstaand toneel voor een breed publiek.

www.toneelschuurproducties.nl

  • Een fascinerende theaterervaring: een zwartkomische mindfuck
    Trouw
  • Een voorstelling waar ik nog niet over ben uitgedacht en dat is altijd goed
    Theaterkrant
  • Knieriem laat de losgezongen, loze zinnetjes mooi onmachtig langs elkaar schuiven
    Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden