sluit

Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet

Ik wou

Met succesvolle programma’s rond zijn dierenverhalen, zoals Het geluk van de sprinkhaan, hebben Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet naam gemaakt bij het theaterpubliek.

Met de oog- en oorstrelende voorstelling Ik wou slaat het Wisselend Toonkwintet ditmaal een nieuwe weg in. De krachtige kinderportretten van de Belgische illustratrice Ingrid Godon worden door Tellegen met korte poëtische teksten tot leven gebracht.

Het zijn stuk voor stuk mijmeringen en uitspraken vanuit het standpunt van de getekende figuur die de lezer raken, doen glimlachen en aanzetten tot nadenken. Ik wou sloeg enorm aan, ook bij volwassenen, en was voor gitariste Corrie van Binsbergen een prachtige bron van muzikale inspiratie. Ik wou is een bijzondere voorstelling vol muziek, beeldende kunst en literatuur die de theaterbezoeker meeneemt naar een andere wereld.

“Ik wou is een warm badje jeugdige verwondering zoals je dat van Toon Tellegen verwacht. Een avond die je onderuitgezakt en met je ogen dicht over je heen kan laten komen.” De Theaterkrant

corrievanbinsbergen.com / #mooiewoorden #topcast

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?