sluit

Tosca Niterink & Anita Janssen Laatste kaarten

Klimmen naar Kruishoogte
#topcast
#vrouwenpower

Klimmen naar Kruishoogte is het humoristische verslag van een doldriest wandelavontuur van amateurpelgrims Tosca Niterink en Anita Janssen.

Ondanks hun aangeboren wandelschuwheid, rugzakallergie en chronische vrees voor afritsbroeken, maakte het dappere stel een voettocht van 1100 km dwars door Spanje. Tosca (actrice en Thea van Theo) en Anita (NRC-fotograaf) delen openhartig de intiemste details van hun bizarre wandeltocht van Granada naar Santiago de Compostella, opgevrolijkt door hilarische mini-documentaires. Het publiek loopt met de dames mee, door de eindeloze olijfboomgaarden van Andalusië en de blakerend hete woestenij van Extremadura. Wandelvreugde wordt in rap tempo afgewisseld door mateloze ergernis (vooral aan medepelgrims), heuse vechtpartijen en verrassende ontmoetingen met schele nonnen en potloodventers.

OVER TOSCA NITERINK & ANITA JANSSEN
Tosca Niterink werd bekend vanwege haar rol als Thea in de legendarische VPRO-televisieserie Theo & Thea. Met Arjan Ederveen maakte zij eveneens de veelgeprezen cursus Kreatief met Kurk alsmede het onvergetelijke Borreltijd. Nu is Tosca vooral schrijfster met boeken Klimmen naar Kruishoogte en De Vergeetclub als succesvolle voorbeelden. Ze is tevens columniste voor NRC Handelsblad en Het Parool.
Anita Janssen werkt als fotograaf voor de Achterpagina van NRC Handelsblad, is interviewer voor Het Parool en documentaire-maker/camera-journalist voor diverse opdrachtgevers.

koperen-kees.com / #topcast #vrouwenpower

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden