sluit

Trondheim Jazz Orchestra & Ole Morten Vågan

#jazz

Het Trondheim Jazz Orchestra (TJO) van bassist/componist Ole Morten Vågan is een van de belangrijkste en meest creatieve jazzensembles in Noorwegen. Het jongste project van de big band is een must voor de jazzliefhebber.

 
Sinds de oprichting in 1999 heeft het TJO een groot aantal spannende projecten met Noorse en internationale jazzartiesten gedaan. De formatie speelde onder anderen met Chick Corea, Pat Metheny, Joshua Redman, Stian Westerhus, Ståle Storlokken en Marius Neset. Met de laatste speelde het orkest het zeer overtuigende project Birds, onder andere te zien geweest op het North Sea Jazz.

Het TJO wordt gevormd door een pool van muzikanten en verandert in grootte en bezetting naargelang het project. Hierdoor beschikt het orkest over een enorm gevarieerd repertoire. De muzikanten die betrokken zijn geweest bij het orkest groeiden uit tot de meest bijzondere van Noorwegen.

Zo ook componist en bassist Ole Morten Vågan, nu al een van de meest gewilde musici in Noorwegen, en geen onbekende in Nijmegen. Hij gooide in september 2015 hoge ogen in LUX als bassist en componist in het Joshua Redman trio. In mei 2014 ging zijn nieuwe werk in première voor de Trondheim Jazz Orchestra, waarvan hij zelf deel uitmaakt. Voor dit project vormde Vågan zijn droomband van dertien musici. Hij componeerde op de specifieke kwaliteiten van de individuen van het collectief.

www.trondheimjazzorchestra.no

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden