sluit

Trouble Man & Het Nationale Theater

Citizen K.
#vijftigtintenmens

In Citizen K. duikt Sadettin Kirmiziyüz in de wereld van de Identiteitspolitiek.  Een wereld waarin niemand, anno nu, meer veilig lijkt. Mannen, vrouwen, Joden, atheïsten, Zwarte Piet-aanhangers én Zwarte Piet-tegenstanders: allemaal lijken we inmiddels bedreigd in ons voortbestaan.

Hij ondervraagt zichzelf en de rest van onze maatschappij over de rol die identiteit anno 2019 in ons leven speelt. Hoe kan het dat wij in Nederland, een land dat jarenlang vooruitliep op het gebied van acceptatie en tolerantie, zo uit elkaar lijken te zijn gevallen in elkaar bestrijdende groepen? Hoe kan het dat onze politieke leiders ons steeds meer aanspreken op factoren als afkomst, ras, religie en seksuele geaardheid? Waarom houdt de één krampachtig vast aan zijn identiteit en is de ander bereid zich moeiteloos aan te passen? En wat ís identiteit eigenlijk? Kunnen we zonder? En welke rol speelt empathie in dit geheel? Hebben we meer empathie nodig, of kunnen we juist zonder?

Om antwoord te geven op al deze vragen ontleedt Kirmiziyüz zijn eigen identiteit. Maar wat is zijn identiteit eigenlijk? Is Kirmiziyüz wel een Turk? Volgens zijn achternaam wel. En wat betekent die achternaam voor de toekomst van zijn vierjarige zoon?

Citizen K. is de tweede van vier voorstellingen die Trouble Man & Het Nationale Theater samen maken.

NB: Deze voorstelling stond eerder aangekondigd als Metropolis II. 

troubleman.nl / hnt.nl /#vijftigtintenmens

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden