sluit

Trouble Man & Het Nationale Theater

Citizen K.
#vijftigtintenmens

Welkom in de 21e eeuw, waarin de toch al zo kleine wereld van onze vaders en moeders nog veel kleiner is geworden.

Een wereld die makkelijk in een snelkookpan zou passen, of een deeltjesversneller. Een wereld waarin niemand, anno nu, meer veilig lijkt. Witte mannen van middelbare leeftijd, vrouwen, feministen, homo’s, moslims, Joden, atheïsten, SJW’s, alternatief rechts, Zwarte Piet-aanhangers, Zwarte Piet-tegenstanders, autochtone Nederlanders, allochtone Nederlanders, vluchtelingen, mensen met een dynamische achtergrond, racisten (pardon, bezorgde burgers), realisten, antiglobalisten, gutmenschen, antivaxxers en wegkijkers: allemaal lijken we inmiddels bedreigd in ons voortbestaan.

Zekerheden vervagen, culturen, beschavingen, geschiedenissen en tradities botsen met elkaar. We zijn allen het slachtoffer van de ander, wijzen naar elkaar, en schuiven elkaar daderschap in de schoenen. We zijn ongelukkig met elkaar en we maken graag en gretig gebruik van het recht om dat aan elkaar te laten weten ook!
Politici spelen slim in op de onzekerheid en onvrede die al deze botsingen opleveren: de laatste jaren wordt er vrolijk identiteitspolitiek bedreven en worden kiezers meer en meer aangesproken op hun afkomst, overtuiging, ras of geaardheid. De deeltjesversneller draait overuren.

In Citizen K. onderzoeken we hoe identiteitspolitiek een rol speelt in het leven van ons burgers en hoe de empathie in onze samenleving meer en meer naar de achtergrond is verdwenen. Een duik in de deeltjesversneller, om een antwoord te vinden op de vragen: “Hoe zijn we hier terecht gekomen? En hoe moeten we in hemelsnaam verder?

NB: Deze voorstelling stond eerder aangekondigd als Metropolis II. 

troubleman.nl / hnt.nl /#vijftigtintenmens

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden