sluit

Trouble Man & Het Nationale Theater

Metropolis #1

 

De komende vier jaar slaat theatermaker Sadettin Kirmiziyüz de handen ineen met Het Nationale Theater voor het vierluik Metropolis. De reeks wordt gemaakt met in het achterhoofd de populaire tv-serie The Wire, waarin de verhalen van een grote stad en haar bewoners worden verteld.

Metropolis 1 gaat over onderwijs, het voorportaal van de samenleving. We volgen onder anderen een schooldirectrice die worstelt met het stigma ‘zwarte school’ en probeert een grote eindexamenfraude weg te poetsen, en een jonge, hoogopgeleide lerares met een niet-westerse achtergrond die wordt geconfronteerd met een allochtonenquotum.

Fictie en non-fictie lopen in Metropolis door elkaar: de verhalen zijn gebaseerd op onderzoek, interviews en documentatiemateriaal, een werkwijze die Kirmiziyüz ook bij zijn eerdere, zeer goed ontvangen voorstellingen al hanteerde. Uiteindelijk vormt de serie een beeld van hoe de beste bedoelingen van hogerop grote gevolgen kunnen hebben voor de burger.

Trouble Man is in 2010 opgericht om de voorstellingen van Sadettin Kirmiziyüz te produceren. Deze theatermaker met twee paspoorten laat met zijn werk een autonoom en authentiek geluid horen in het Nederlandse theater.

www.troubleman.nl
www.hnt.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden