sluit

Tuning People | Feikes Huis

Deeg

Na Kadrage maken Peter Vandemeulebroecke en Jef Van Gestel opnieuw een beeldende voorstelling op het snijvlak van beeldende kunst, performance en fysiek theater. Deeg laat de mens zien, die zijn redding vindt in creativiteit, om zo te overleven in de leegte.

Deeg is een caleidoscopische beeldenmachine over hoe de mens voortdurend zijn wereld probeert vorm te geven.  In een nagenoeg lege wereld staan twee mannen, met dingen die zijn wat ze zijn: een emmer, meel, een tak, een stoel, een tuinslang. Ze proberen van niets iets te maken en zo ontstaan uit de spullen apocalyptische, futuristische, ritualistische, komische, kosmische en prehistorische beelden.

 

 • Dit is gedurfd en inventief visueel theater waarbij de makers échte risico’s durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open.
   De Standaard over ‘Kadrage’ van Tuning People
  • Veel absurde humor en maar heel weinig woorden. (…) Heerlijk om naar te schouwen. (…) In deze sombere tijden van culturele besparingen met een hellebaard, is deze ode aan de verbeelding een welkome verademing.
    Theaterkrant over ‘Kadrage’ van Tuning People

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?