sluit

Urland

Ur

URLAND laat zich voor zijn radicale beeldende stukken inspireren door techno, deathmetal en de grote epische verhalen uit de wereldliteratuur. Intrigerend mag je het werk van deze jonge honden gerust noemen, al was het maar om de wijze waarop ze met digitale media de theatercodes tot het uiterste oprekken.

Ditmaal wilde de groep het Gilgamesj-epos opvoeren. Ze kwamen erachter dat het land van Ur, waar dit oeroude heldendicht zich afspeelt, precies in IS-gebied ligt. Moet je nagaan: de bakermat van de beschaving ligt dus volledig in puin en is al jaren de frontlinie van een uitzichtloze oorlog.

Het bracht URLAND op het idee om ‘het verhaal van de kunst en de kunst van het verhalen’ met dezelfde nietsontziende agressie op het toneel te zetten als de jihadisten in het kalifaat de antiwesterse boodschap propageren. Een van de oudste literaire werken als de blauwdruk voor een nieuwe beweging: De Terreur van de Kunst. URLAND sticht de Dictatuur van de Performance, een schrikbewind dat uiteindelijk ook met de groep zelf zal afrekenen.

www.urland.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden