sluit

Van Wyck

Molten Rock
De Ontmoeting

Met haar warme stem, sterke teksten en sfeervolle folk brengt de Amsterdamse singer-songwriter Christien Oele onder de naam Van Wyck betoverende nummers over de grote thema’s van het leven. Deze avond presenteert ze haar nieuwe album ‘Molten Rock’.

Van Wyck brak vorig jaar door met haar debuutalbum ‘An Average Woman’. Die vertolkt ze op zo’n oprechte en persoonlijke wijze dat ze je direct in het hart weet te raken. Met ‘Molten Rock’ gaat Van Wyck op zoek naar tegenstellingen, naar de achterkant van een verhaal, naar de verschillende facetten waaruit iets bestaat. De twaalf liedjes op dit album hebben te maken met de dualiteit van het menselijk bestaan: soms ben je zowel jager als prooi, soms ben je gelukkig en tegelijkertijd verdrietig, soms geloof je in iets waarvan je weet dat het niet bestaat. Het album gaat op zoek naar de ruimte die ontstaat wanneer je je overgeeft aan deze onzekerheid.

VOORPROGRAMMA – SUNSHINE CLEANERS
Voorafgaand aan het optreden van Van Wyck verzorgen de Middelburgse Sunshine Cleaners een voorprogramma. De Sunshine Cleaners lieten zich inspireren door tien zogenaamde gevangenis gedichten van Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer was een Duitse theoloog die tegen het bewind van Hitler was. Deze samenwerking met gastmuzikanten Broeder Dieleman, Gait Klein Kromhof en Wissem Ziadi heeft geresulteerd in het bijzondere album ‘Silent Voices’, compleet met Engelse teksten en Nederlandse vertalingen. Naast het album heeft het trio het speciale programma Silent Voices samengesteld met een combinatie van hun eigen werk en aanverwante songs van anderen. Hierin leggen zij verbanden tussen het gedachtegoed van Bonhoeffer en een speciaal uitgezocht repertoire van murder ballads, crime songs en verhalende liedjes over soldaten die niet terugkeren van het front, onbeantwoorde liefde, gebroken harten, eenzaamheid, ouder worden, heimwee, dromen die nooit uitkomen en andere droefenis.

vanwyck.nl / #deontmoeting

 • De intieme manier waarop de zangeres haar teksten bijna in je oor fluistert, is de attractie van dit prachtalbum.
   Het Parool
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden