sluit

Via Berlin | Berlage Saxophone Quartet

Acts of Citizenship

Via Berlin brengt i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet Acts of Citizenship, een voorstelling over vluchtelingenbeleid, over passief aan de zijlijn blijven staan of het heft in eigen handen nemen. Een gelaagde voorstelling over medemenselijkheid.

Schrijnende en grappige scènes worden verbonden door prachtige ontroerende klassieke klanken van vier saxofoons, vermengd met stuwende live electronics en confronterende teksten.

Over Acts of Citizenship

Aan een grens staan grenswachters met een duidelijke opdracht; niemand mag doorgelaten worden. Maar naarmate de situatie aan de andere kant van de grens schrijnender wordt, ontstaan er steeds meer twijfels over de te volgen orders.

Wanneer dan ook allerlei weldoeners, influencers en politici zich vol goede intenties met de situatie komen bemoeien, raken de grenswachters verstrikt in loyaliteitsconflicten, bureaucratische rompslomp, humanitaire overwegingen en politieke statements.

Wat is nu precies het goede om te doen?
Tussenkomen of niet tussenkomen, dat is de morele vraag. Iedereen die zich echt in wil zetten, lijkt niet ongeschonden uit de strijd te kunnen komen.

Verdiepend voorprogramma op vrijdag 25 november

ACTS OF CITIZENSHIP: HOE NU VERDER?! is een verdiepend programma rondom deze muziektheatervoorstelling Acts of Citizenship. Met live gasten, live muziek en verrukkelijk eten, op vrijdag 25 november van 18.00 uur tot 20.00 uur (incl. diner) in Studio LUX. Lees meer & koop kaarten

Voor dit voorprogramma is een beperkt aantal kaarten in de verkoop. Vol = vol. 

  • In een dystopisch scenario schetsen Via Berlin en het Berlage Saxophone Quartet een wereld die verdacht veel op de onze lijkt.
      de Theaterkrant

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?