sluit

Via Berlin | Berlage Saxophone Quartet

Acts of Citizenship

Via Berlin brengt Acts of Citizenship, een voorstelling over vluchtelingenbeleid, over passief aan de zijlijn blijven staan of het heft in eigen handen nemen.

De groep vermengt de ontroerende klassieke klanken van het Berlage Saxophone Quartet met stuwende live electronics en scherpe teksten tot een gelaagde voorstelling over het gevaar van goedbedoelde daden.

Via Berlin neemt je mee naar de toekomst. De Vlamingen hebben zich afgesplitst van Wallonië en een nieuwe staat gesticht. Een grote groep niet-etnische Vlamingen heeft zich verzameld aan de Nederlandse grens, omdat zij bang zijn dat er voor hen geen plek meer zal zijn in het nieuwe Vlaanderen.

In België is al decennia sprake van oplopende spanning tussen de twee grootste taalgroepen. 56% van de Belgen denkt dat het niet mogelijk is het land bij elkaar te houden, een kwart wil zelfs nu al splitsing. Volgens de Vlaams-Marokkaanse scenarioschrijfster Rachida Lamrabet, die het script van Acts of Citizenship schrijft, kunnen de Belgische verkiezingen in 2024 zich wel eens volledig rondom deze scheuring afspelen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?