sluit

Via Berlin & Cello Octet Amsterdam

Instant Loneliness

Na het succes van Instant Happiness en Instant Love brengen Via Berlin, Cello Octet Amsterdam en Korzo het slotdeel van een drieluik over de verwoestende, door mensen opgetuigde geluksindustrie. Instant Loneliness is een muzikale totaalervaring over eenzaamheid, met nieuwe composities van Kate Moore.

We leven in een samenleving die ons geleerd heeft om eenzaamheid af te wijzen. Alleen-zijn past niet in ons beeld van de soepel functionerende, succesvolle mens die probeert het maximale uit zichzelf te persen. Eenzaamheid wordt weggedrukt en tot een landelijk probleem verheven dat opgelost moet worden. Met Instant Loneliness willen Via Berlin en Cello Octet je verleiden om voor een moment afstand te nemen van de maatschappij en samen de eenzaamheid te omarmen.

Naast deze muziektheatervoorstelling volgen er ook nog andere programma’s in de week van woensdag 24 t/m zondag 28 november rondom eenzaamheid. Meer informatie hierover volgt.

Podium de Eenzaamheid

In maart 2020 – tijdens de corona-lockdown toen de voorstelling Instant Loneliness bij ons al op het programma stond – zijn wij de online programmareeks gestart over eenzaamheid. Met de titel Instant Loneliness maakten we toen alvast een start met het onder de aandacht brengen van het belangrijke thema van de voorstelling. Deze reeks heeft een vervolg gekregene onder de naam Podium de Eenzaamheid. Met Podium de Eenzaamheid nodigen we je uit om je te verdiepen in wat het betekent om alleen te zijn. We geven eenzaamheid een plek, bevorderen verbinding en creëren momentum om elkaar uiteindelijk in levende lijve weer te ontmoeten. Eenzaamheid heeft in onze verbeelding vaak een duistere en negatieve lading. Maar wat gebeurt er als eenzaamheid uit de coulissen stapt, en in de spotlight? Podium de Eenzaamheid verwelkomt mensen en verhalen die anders misschien achter zouden blijven of als taboe worden gezien. Wat kunnen we van ze leren? En hoe ontstaat verbinding? Dat doen we middels portretten, een podcastserie Ontboezemingen rondom eenzaamheid en Postbus de Eenzaamheid. Lees hier meer over Podium de Eenzaamheid. Uiteindelijk ontmoeten wij elkaar in levende lijve in het najaar van 2021, in LUX, bij de voorstelling Instant Loneliness.

Over Via Berlin

Via Berlin vertelt met een volstrekt eigen vorm van muziektheater persoonlijke, herkenbare verhalen die symbool staan voor universele en maatschappelijke thema’s die ons bezighouden. Oorlog, illegaliteit, ouderdom, de consumptiemaatschappij… de ontwikkelingen in de wereld zetten ons denken op scherp. Deze verhalen vertellen we met klassiek muziek en nieuw geschreven teksten. Omdat muziek iets kan overbrengen wat niet in woorden te vatten is. Wij beschouwen acteur en muzikant als volkomen gelijkwaardig. De muziek is de leidraad van het verhaal, de tekst geeft de contouren, van een plaats en van personages.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?