sluit

Via Rudolphi Producties

Het Debuut 2023

Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een avondvullend programma van drie voorstellingen. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.

Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2023. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. Al meer dan 10 jaar zet Via Rudolphi Producties talent op de kaart met deze succesvolle productie.

Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals in het voorjaar worden de debutanten gescout door heel Nederland en België. Welke voorstellingen je gaat zien, blijft nog even een verrassing.

Veel van de makers die eerder deelnamen aan Het Debuut groeien uit tot gevestigde namen, zoals: Rundfunk, George Tobal (George en Eran Producties) Performancecollectief URLAND, Caro Derkx, Tarik Moree, Tim Olivier Somer en La Isla Bonita.

Over Via Rudolphi Producties

Via Rudolphi Producties produceert nieuwe producties van uiteenlopende, zelfstandige theatermakers, van alle generaties. Van net afgestuurde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld hebben gezien. En dan het liefst samen in een productie. Makers met een missie: ze vertellen eigen verhalen die nog niet genoeg verteld worden en pogen daarop een nieuwe licht te laten schijnen. Onze voorstellingen zijn herkenbaar, aansprekend, prikkelend, emanciperend, confronterend, soms ongemakkelijk, quasi realistisch, met een beetje tragiek en veel humor.

 • Drie korte voorstellingen van jonge theatermakers op één avond. Dat is de luxe die onder de noemer Het Debuut al heel wat jaren wordt aangeboden door Via Rudolphi Producties. (…) Een buitenkansje.
  de Volkskrant (2022)
 • Het Debuut geeft beginnende theatermakers een zinvol zetje in de richting van een professionele praktijk.
  NRC
 • Met het opheffen van het ITS Festival worden initiatieven als Het Debuut nóg belangrijker.
   Theaterkrant (2021)

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?