sluit
Lux Gebouw

Vierdaagsefeesten – ZA 13 JUL

Vierdaagsefeesten

Van zaterdag 13 t/m vrijdag 19 juli is het weer zover, de Vierdaagsefeesten. Er is van alles te beleven op het Mariënburgplein: een fijne variatie aan livemuziek, speciaalbiertjes, allerlei lekkers van Café LUX, de Pizzabakkers en Black&Blue, leuks voor de kinderen en meer!

Iedere middag is er voor de kinderen van alles te ontdekken. Vanaf 17.00 uur staan er verschillende bands, singer-songwriters en performers op onze buitenpodium.

PROGRAMMA ZA 13 JUL
14.00 – 17.00 uur Kidsplein
17.00 – 18.00 uur Collin Hoeve & Friends – Second Aid Kit
20.30 – 21.30 uur Collin Hoeve & Band
22.00 – 23.00 uur Juneville
23.00 – 04.00 uur House Classics: DJ Isis, Paul Kainama, Hansz (in LUX 7)

Meld je ook aan voor het Facebook-evenement om als eerste op de hoogte te zijn van ons programma en de laatste nieuwtjes.

KIDSPLEIN
Tijdens de Vierdaagsefeesten wordt het Mariënburgplein iedere middag omgetoverd tot kidsplein. Vanaf 14.00 uur is er van alles te zien en te beleven: interactieve voorstellingen, wegdromen bij de verhalen die de voorlezers vertellen, een kindercollege en diverse workshops, met het thema ‘op wereldreis in eigen stad’. Er zijn workshops zoals ‘vakantievloggers & reisreporters’, ‘Chinese waaiers maken’ en je kunt als journalist aan de slag om de Vierdaagsekrant te maken. Verhalenvertellers Sanne en Sjoerd nemen je mee naar een andere wereld en Theater Smoespot speelt de poppenvoorstelling Het Kleine Geitje. Je kunt een vierdaagsepuzzel maken, reuzescrabble spelen, Nijmegen-memory doen of in de BoekBoek even lekker lezen.

Om 16.00 uur vertonen we een gratis kinderfilm: Kleine Nicolaas gaat op vakantie (adviesleeftijd: 6+). Kaartjes zijn gratis af te halen aan de kassa.

COLLIN HOEVE & FRIENDS – SECOND AID KIT
Tijdens de Vierdaagsefeesten nodigt Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve – The Voice-deelnemer én wereldrecordhouder Songs Schrijven – iedere avond collega-singer-songwriters uit om de sterren van de hemel te zingen. Laat je op het Mariënburgplein verrassen door enthousiaste en talentvolle singer-songwriters, met zowel vrolijke uptempo liedjes, als ontroerende ballads. Vandaag: Second Aid Kit.

Kiki en Janique vonden elkaar in Uden, waar hun gezamenlijke enthousiasme voor Zweedse Folk en het Zweedse First Aid Kit duidelijk werd. Na een keer samen gespeeld te hebben, gaan ze verder als Second Aid Kit, een akoestische First Aid Kit tribute. Fijne zweedse folkmuziek door een Nederlands duo. Kikki Mettler timmert solo al flink aan de weg met bijvoorbeeld optredens op Festival Mundial, Radio Veronica en in Club Dauphine. Janique Schaijk heeft als duo met Niels ook al een aantal optredens op haar naam staan in onder andere Tivoli te Utrecht, Doornroosje in Nijmegen en op gestical Festyland.

COLLIN HOEVE & BAND
De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur. En stuk voor stuk kregen ze het predicaat ‘persoonlijk’ en ‘van hoge kwaliteit’. Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs. Critici plaatsen de muzikant op het snijvlak van Jason Mraz en James Taylor.

JUNEVILLE
Juneville werd in 2015 opgericht door de Nijmeegse zanger Pieter Nabbe. Het eerste album In the Garden werd met superlatieven ontvangen: “Vergeet kwalificaties als on-Nederlands goed, hier zou overal de loper voor moeten worden uitgelegd”, schreef Lust For Life recensent Chris van Oostrom.
Aan hun tweede album Obey the Heart, geproduceerd door BJ Baartmans en bandlid/gitarist Pieter Klaassen, werkte de band ruim twee jaar. Het resultaat is een plaat waarop de grenzen van het gehele spectrum van de popmuziek worden opgezocht; van zompige blues, staccato rock (met een gastoptreden van André Manuel) tot dromerige ballads.

POGRAMMA VIERDAAGSEFEESTEN
ZA 13 JUL –  Second Aid Kit, Collin Hoeve & Band, Juneville
ZO 14 JUL – Raoul Michel, Iris
MA 15 JUL – Loes Swinkels, Einfach Kurt
DI 16 JUL – Rogier Pelgrim, Malibu, Saffron Sun
WO 17 JUL – Iris Penning, The Jig
DO 18 JUL – Collin Hoeve & Friends, Vera Marijt Quartet, De Raad van Toezicht
VR 19 JUL – Saxotones Groove Mission ft. Simone Roerade

FEESTJES IN LUX 7
ZA 13 JUL – House Classics: DJ Isis, Paul Kainama, Hansz
WO 17 JUL – Feest voor 45+
DO 18 JUL – Feest voor 30+

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?