sluit

Vierdaagsefeesten – ZA 13 JUL

Festival
Vierdaagsefeesten

Van zaterdag 13 t/m vrijdag 19 juli is het weer zover, de Vierdaagsefeesten. Er is van alles te beleven op het Mariënburgplein: een fijne variatie aan livemuziek, speciaalbiertjes, allerlei lekkers van Café LUX, de Pizzabakkers en Black&Blue, leuks voor de kinderen en meer!

Iedere middag is er voor de kinderen van alles te ontdekken. Vanaf 17.00 uur staan er verschillende bands, singer-songwriters en performers op onze buitenpodium.

PROGRAMMA ZA 13 JUL
14.00 – 17.00 uur Kidsplein
17.00 – 18.00 uur Collin Hoeve & Friends – Second Aid Kit
20.30 – 21.30 uur Juneville
22.00 – 23.00 uur Collin Hoeve & Band
23.00 – 04.00 uur House Classics: DJ Isis, Paul Kainama, Hansz (in LUX 7)

Meld je ook aan voor het Facebook-evenement om als eerste op de hoogte te zijn van ons programma en de laatste nieuwtjes.

KIDSPLEIN
Tijdens de Vierdaagsefeesten wordt het Mariënburgplein iedere middag omgetoverd tot kidsplein. Vanaf 14.00 uur is er van alles te zien en te beleven: interactieve voorstellingen, wegdromen bij de verhalen die de voorlezers vertellen, een kindercollege en diverse workshops, met het thema ‘op wereldreis in eigen stad’. Er zijn workshops zoals ‘vakantievloggers & reisreporters’, ‘Chinese waaiers maken’ en je kunt als journalist aan de slag om de Vierdaagsekrant te maken. Verhalenvertellers Sanne en Sjoerd nemen je mee naar een andere wereld en Theater Smoespot speelt de poppenvoorstelling Het Kleine Geitje. Je kunt een vierdaagsepuzzel maken, reuzescrabble spelen, Nijmegen-memory doen of in de BoekBoek even lekker lezen. Bekijk het volledige kinderprogramma op obgz.nl/agenda.

COLLIN HOEVE & FRIENDS – SECOND AID KIT
Tijdens de Vierdaagsefeesten nodigt Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve – The Voice-deelnemer én wereldrecordhouder Songs Schrijven – iedere avond collega-singer-songwriters uit om de sterren van de hemel te zingen. Laat je op het Mariënburgplein verrassen door enthousiaste en talentvolle singer-songwriters, met zowel vrolijke uptempo liedjes, als ontroerende ballads. Vanavond: Second Aid Kit.

Kiki en Janique vonden elkaar in Uden, waar hun gezamenlijke enthousiasme voor Zweedse Folk en het Zweedse First Aid Kit duidelijk werd. Na een keer samen gespeeld te hebben, gaan ze verder als Second Aid Kit, een akoestische First Aid Kit tribute. Fijne zweedse folkmuziek door een Nederlands duo. Kikki Mettler timmert solo al flink aan de weg met bijvoorbeeld optredens op Festival Mundial, Radio Veronica en in Club Dauphine. Janique Schaijk heeft als duo met Niels ook al een aantal optredens op haar naam staan in onder andere Tivoli te Utrecht, Doornroosje in Nijmegen en op gestical Festyland.

JUNEVILLE
Juneville draait om oprechtheid, hartstocht en intensiteit. Dit zestal onder leiding van zanger Pieter Nabbe maakt persoonlijke verhalen universeel en universele gevoelens persoonlijk. De Nijmeegse band zoekt de randen op van de americana, blues, country, kamermuziek en rock. De band wordt in 2014 opgericht door Pieter Nabbe die dan de 45 jaar al gepasseerd is. Hij wordt gegrepen door de kracht van muziek na het plotselinge overlijden van een goede vriend, waarvoor hij postuum het nummer Take A Ride schrijft en zingt. Voordien had Nabbe nog nooit gezongen.

COLLIN HOEVE & BAND
De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur. En stuk voor stuk kregen ze het predicaat ‘persoonlijk’ en ‘van hoge kwaliteit’. Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs. Critici plaatsen de muzikant op het snijvlak van Jason Mraz en James Taylor.

FEESTJES IN LUX 7
ZA 13 JUL – House Classics: DJ Isis, Paul Kainama, Hansz
WO 17 JUL – 4Daagse Feest voor 45+ in Nijmegen
DO 18 JUL – 30+ Party

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden