sluit

Vierdaagsefeesten – maandag 18 juli

Strijk tijdens de Vierdaagsefeesten neer op het Mariënburgplein, een oase van rust. Geniet van heerlijke drankjes en lekkers van Café LUX of neem deel aan een van de programma’s: silent disco, de silent talkshow Via 44 met Sinan Can & gasten, een uitgebreid kinderprogramma (Kidsplein), roze woensdag-programma en meer!

Het programma tijdens de Vierdaagsefeesten op maandag 18 juli:

13.00 – 17.00 uur  Kidsplein

Het Mariënburgplein wordt omgetoverd tot heuse Stadscamping voor kinderen tot 6 jaar, broertjes/zussen en familie. Elke dag wordt er ’s middags voorgelezen, kun je campingspelletjes doen, stoepkrijten, vakantiefilmpjes kijken, Silent Disco Junior, meedoen aan een speurtocht en nog meer leuks. Vier de vakantie met de mooiste verhalen! Bekijk hier het volledige Kidsplein-programma

En speciaal vandaag:

  • Vakantiepret in de filmzaal. Geniet van korte vakantiefilmpjes uit vroegere tijden. Leuk voor jong en oud!
    Van 14.00 – 17.00 uur, in de Joris Ivenszaal.
  • Workshop vloggen. Altijd al je eigen vakantievlog willen maken? Vlieg als een razende reporter over het plein en doe verslag van wat er allemaal te beleven is op stadscamping de Mariënburg! Gewapend met een tablet, microfoon en een echte LUX-perskaart maak je van begin tot eind een vlog over het plein. We starten met een korte uitleg en voorbeelden, vervolgens filmen we op het plein, monteren we de vlog en kijken we samen de resultaten terug!
    Deze workshop duurt 60 minuten en start om 13.30 uur en 15.30 uur in Studio LUX. Er is beperkt plaats, vol=vol. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het Kidsplein is een initiatief en samenwerking van Bibliotheek Gelderland Zuid, Huis van de Nijmeegse geschiedenis, LUX en Regionaal Archief Nijmegen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?