sluit

Vierdaagsefeesten – woensdag 20 juli

Strijk tijdens de Vierdaagsefeesten neer op het Mariënburgplein, een oase van rust. Geniet van heerlijke drankjes en lekkers van Café LUX of neem deel aan een van de programma’s: silent disco, de silent talkshow Via 44 met Sinan Can & gasten, een uitgebreid kinderprogramma (Kidsplein), roze woensdag-programma en meer!

Het programma tijdens de Vierdaagsefeesten op woensdag 20 juli:

13.00 – 17.00 uur Roze Woensdag Jong!

Roze outfits, regenboogvlaggen, dragshows en heel veel vrolijke mensen… ieder jaar staat Nijmegen op haar kop tijdens Roze Woensdag. Tijdens deze speciale dag van de Vierdaagse(feesten) kleurt de hele stad roze. Een speciale jongerenredactie heeft een sprankelend programma samengesteld. Een programma om de LHBTIQ+-community in de spotlight te zetten en queer jongeren het gevoel te geven dat ze zichzelf mogen zijn.

Jongeren zijn tussen 13.00 en 17.00 uur welkom op en rondom het Mariënburgplein. In LUX worden schrijvers, booktokkers en inspirerende gasten geïnterviewd. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis kun je samen met Terra Nova in gesprek over hoe jouw ideale samenleving eruit ziet. Er kan zelfs worden geshopt: in de bibliotheek staan kramen met zelfgemaakte spulletjes van jonge ondernemers. Buiten op het Mariënburgplein zijn informatiekraampjes te vinden van o.a. COC Nijmegen. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt op www.obgz.nl/rozewoensdagjong.

Roze Woensdag Jong! is een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met LUX, Dito! Nijmegen, Roze Woensdag en Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

20.00 uur Roze Woensdag Film Special: Priscilla, Queen of the Desert

De Vierdaagsefeesten zijn er voor iedereen. Op Roze Woensdag vieren we de diversiteit van al die verschillende mensen – dik, dun, man, vrouw, homo, hetero, jong, oud en alles daartussenin. Wees welkom! Vanavond kleuren we Oud Roze: deze avond is erop gericht ook ouderen zich welkom te laten voelen op de Vierdaagsefeesten. Mister Senior Pride 2019 Clem Bongers zal de film inleiden.

Het motto van de discohit ‘I will survive’ past heel goed bij de levenshouding van de drie drags die in Stephan Elliotts hilarische roadmovie uit 1994 in hun bus (genaamd Priscilla) door de Australische outback rijden, op weg naar een optreden in een toeristenoord. Hugo Weaving, Guy Pearce en Terence Stamp zijn deze diva’s, van wie vooral Stamp als Bernadette de show steelt met zijn chique, kalme uitstraling (zelfs in de meest bizarre kleren) en zijn vileine opmerkingen. Als een luide plattelandsvrouw hem/haar uitdaagt in een bar, krijgt ze het volgende advies: ‘Why don’t you light your tampon and blow your box apart, because it’s likely the only bang you’ll ever get, sweetheart.’ Koop hier kaarten

Dit programma wordt gratis aangeboden door Stichting Roze Woensdag en LUX en is mede mogelijk gemaakt door de Vierdaagsefeesten en Sterker Sociaal werk.

20.00 – 21.00 uur Silent Talkshow Via 44: Sinan Can & gast

Documentairemaker Sinan Can en verslaggever Geert Willems van De Gelderlander ontvangen tijdens de silent talkshow ‘Via 44’ bekende Nederlanders met een Nijmeegse achtergrond. Drie edities, met drie verschillende hoofdgasten. De liefde voor de stad, het typische karakter van Nijmegen en herinneringen aan de jeugd zullen in alle gesprekken van Via 44 naar voren komen. De hoofdgast wordt binnenkort bekendgemaakt.

Omdat de stad tijdens de Vierdaagsefeesten gevuld is met muziek en lawaai, worden de drie gratis Vierdaagse-specials zogenoemde silent talkshows. Can en Willems zijn op een zichtbare plek van het terras in gesprek met hun gast, bezoekers van LUX die willen meeluisteren krijgen een koptelefoon op. Via 44 is ook online te volgen.

De talkshow ‘Via 44’ is een gezamenlijk initiatief van LUX, de Varagids en De Gelderlander. Bij slecht weer vindt dit programma niet op het terras maar in LUX plaats. Deelname is gratis. 

22.00 – 02.00 uur Silent Disco @ Café LUX

Even helemaal uit je plaat met de hitjes van toen en nu? Met drie kanalen op je koptelefoon zit er altijd iets goeds tussen. Van Abba tot Blackstreet, van Hazes tot House. Welk kanaal kies jij?

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?