sluit

Vierdaagsefeesten: Holy Ground – vr 21 juli

o.a. DJ Jason Lemonth, Georgina Peach & The Savoys, The Etta James Experience, Silent Disco
Vierdaagsefeesten

Tijdens de Vierdaagsefeesten dit jaar worden LUX en het Mariënburgplein omgetoverd tot de “Holy Ground”. Geniet de hele week van een uitgebreid aanbod aan soul, jazz, rockabilly, reggae en meer! Overdag is de Holy Ground de plek voor ouders met kinderen, ’s avonds geniet je van verschillende bands en performances.

Het programma tijdens de Vierdaagsefeesten op vrijdag 21 juli:

14.00 – 17.00 uur – DJ Jason Lemonth

Jason Lemonth kennen we inmiddels allemaal. Hij begon zijn carrière in 2012, waarna hij in 2018 afstudeerde aan de Herman Brood Academie. Deze echte Nijmegenaar is uitgegroeid tot een veelzijdige DJ, producer, radiohost en organisator. Onder de naam Odin draaide hij voornamelijk hiphop en R&B, waarmee hij een flink aantal residencies kreeg bij o.a. Yardbird, Encore en Chocolade. De bekroning van zijn werk was zijn tour in Japan en Indonesië. Door de boekingen op de toonaangevende festivals zoals Lowlands, Woo Hah, Down The Rabbit Hole, Paaspop e.a. is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.

Na meer dan een decennium laat Jason Odin achter, en vervolgt hij zijn avontuur onder zijn eigen naam: Jason Lemonth.

19.30 – 21.30 uur – Georgina Peach & The Savoys

Gezegend met een prachtig, authentiek stemgeluid laat Georgina Peach zich begeleiden door haar Savoys, een uit gelauwerde muzikanten samengestelde band. Het opzwepende repertoire bestaat uit meer en minder bekende klassiekers van artiesten als Rufus Thomas (Walkin’ The Dog), Dolly Lyon (Palm of your Hand) en zelfs Etta James (I’d Rather Go Blind).

22.00 – 00.00 uur – The Etta James Experience

Deze elfkoppige band brengt een ode aan de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’, niemand minder dan Etta James. Geniet van een spetterende, swingende show vol met de beste soul, blues, funk, rock’n roll en jazz sounds!

22.00 – 02.00 uur – Silent Disco met SoundLab @ Café LUX

Even helemaal uit je plaat met de hitjes van toen en nu? Met drie kanalen op je koptelefoon zit er altijd iets goeds tussen. Van Abba tot Blackstreet, van Hazes tot House. Welk kanaal kies jij? Elke avond gaan 3 dj’s van SoundLab – de allereerste DJ en Producer studentenvereniging van Nederland – met elkaar de strijd aan om het aandacht van het publiek.

00.00 – 01.00 uur – DJ Karma Kameleon

Deze oude rot behoeft nauwelijks introductie. Al vanaf de jaren 80 verwent deze muzikale Kameleon menig oor in kroegen, swingcafe’s, clubs en discotheken, en op vele festivals, zowel in binnen- en buitenland. Door zijn kennis, kunde, ervaring en liefde voor de muziek, breed en diep, omarmt zijn eclectische stijl vele genres. Hierdoor is DJ Rick Clephas, draaiende onder zijn alias Karma Kameleon, de aangewezen persoon om elke dag tijdens de Zomerfeesten 2023 op Holy Ground! de bands muzikaal te omlijsten en de avond in stijl af te sluiten.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?