sluit
Lux Gebouw

Vierdaagsefeesten – DI 16 JUL

Vierdaagsefeesten

Van zaterdag 13 t/m vrijdag 19 juli is het weer zover, de Vierdaagsefeesten. Er is van alles te beleven op het Mariënburgplein: een fijne variatie aan livemuziek, speciaalbiertjes, allerlei lekkers van Café LUX, de Pizzabakkers en Black&Blue, leuks voor de kinderen en meer!

Iedere middag is er voor de kinderen van alles te ontdekken. Vanaf 17.00 uur staan er verschillende bands, singer-songwriters en performers op onze buitenpodium.

PROGRAMMA DI 16 JUL
14.00 – 17.00 uur Kidsplein
17.00 – 18.00 uur Collin Hoeve & Friends – Rogier Pelgrim
20.30 – 21.30 uur Malibu
22.00 – 23.00 uur Saffron Sun

Meld je ook aan voor het Facebook-evenement om als eerste op de hoogte te zijn van ons programma en de laatste nieuwtjes.

KIDSPLEIN
Tijdens de Vierdaagsefeesten wordt het Mariënburgplein iedere middag omgetoverd tot kidsplein. Vanaf 14.00 uur is er van alles te zien en te beleven: interactieve voorstellingen, wegdromen bij de verhalen die de voorlezers vertellen, een kindercollege en diverse workshops, met het thema ‘op wereldreis in eigen stad’. Er zijn workshops zoals ‘vakantievloggers & reisreporters’, ‘Chinese waaiers maken’ en je kunt als journalist aan de slag om de Vierdaagsekrant te maken. Verhalenvertellers Sanne en Sjoerd nemen je mee naar een andere wereld en Theater Smoespot speelt de poppenvoorstelling Het Kleine Geitje. Je kunt een vierdaagsepuzzel maken, reuzescrabble spelen, Nijmegen-memory doen of in de BoekBoek even lekker lezen. Bekijk het volledige kinderprogramma op obgz.nl/vierdaagse.

COLLIN HOEVE & FRIENDS – ROGIER PELGRIM
Tijdens de Vierdaagsefeesten nodigt de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve – The Voice-deelnemer én wereldrecordhouder Songs Schrijven – iedere avond collega-singer-songwriters uit om de sterren van de hemel te zingen. Laat je op het Mariënburgplein verrassen door enthousiaste en talentvolle singer-songwriters, met zowel vrolijke uptempo liedjes, als ontroerende ballads. Vandaag: Rogier Pelgrim.

Rogier Pelgrim is een Nederlandse singer-songwriter uit Wageningen. Hij kreeg meer bekendheid toen hij in 2012 finalist was in het eerste seizoen van het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland. In de tussentijd heeft Pelgrim zichzelf opnieuw uitgevonden. Met zijn 2e album, Birds and Busy People, die tijdens het lopen van 450 km van de pelgrimsroute Santiago De Compostella, kiest hij meer voor een bandbenadering met de hulp van indie-producer Pim van de Werken.

MALIBU
Malibu maakt zweterige pop met invloeden uit de hiphop, garagerock en exotica. Eigenzinnige Nederlandstalige teksten vol ironie, losers en mededogen. De band bracht in 2016 zijn debuutalbum uit (‘Een heerlijk plaatje!’- OOR) en heeft live zo zoetjes aan een dikke reputatie waarin energie en bravoure met een laat-het-lekker-los-mentaliteit wordt gemixt. Malibu is een tijger die door een brandende hoepel springt. Malibu is slowen met Stuntman Mike. Malibu is een sauna in Tilburg-Noord. Zet die schroom overboord en geef je over.

SAFFRON SUN
Saffron Sun is een duizendpoot binnen de wereldmuziek; reis mee van de Hot Clubs van Parijs naar een Hongaars trouwfeest, via de zwoele koffiehuisjes van Istanbul naar de drukke straten van Delhi, en alles daar tussenin. Deze muzikale karavaan is een ode aan zowel het avontuur onderweg als de poëzie van alledag, een pleidooi voor tolerantie in een wereldwijde multiculturele samenleving en een lofzang aan de zon en de weg naar het zuiden.

POGRAMMA VIERDAAGSEFEESTEN
ZA 13 JUL –  Second Aid Kit, Collin Hoeve & Band, Juneville
ZO 14 JUL – Raoul Michel, Iris
MA 15 JUL – Loes Swinkels, Einfach Kurt
DI 16 JUL – Rogier Pelgrim, Malibu, Saffron Sun
WO 17 JUL – Iris Penning, The Jig
DO 18 JUL – Collin Hoeve & Friends, Vera Marijt Quartet, De Raad van Toezicht
VR 19 JUL – Saxotones Groove Mission ft. Simone Roerade

FEESTJES IN LUX 7
ZA 13 JUL – House Classics: DJ Isis, Paul Kainama, Hansz
WO 17 JUL – Feest voor 45+
DO 18 JUL – Feest voor 30+

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?