sluit
Lux Gebouw

Vierdaagsefeesten – WO 17 JUL

Vierdaagsefeesten

Van zaterdag 13 t/m vrijdag 19 juli is het weer zover, de Vierdaagsefeesten. Er is van alles te beleven op het Mariënburgplein: een fijne variatie aan livemuziek, speciaalbiertjes, allerlei lekkers van Café LUX, de Pizzabakkers en Black&Blue, leuks voor de kinderen en meer!

Iedere middag is er voor de kinderen van alles te ontdekken. Vanaf 17.00 uur staan er verschillende bands, singer-songwriters en performers op onze buitenpodium.

PROGRAMMA WO 17 JUL
14.00 – 17.00 uur Kidsplein
17.00 – 18.00 uur Collin Hoeve & Friends – Iris Penning
20.30 – 23.00 uur The Jig
22.00 – 04.00 uur Feest voor 45+ (in LUX 7)

Meld je ook aan voor het Facebook-evenement om als eerste op de hoogte te zijn van ons programma en de laatste nieuwtjes.

KIDSPLEIN
Tijdens de Vierdaagsefeesten wordt het Mariënburgplein iedere middag omgetoverd tot kidsplein. Vanaf 14.00 uur is er van alles te zien en te beleven: interactieve voorstellingen, wegdromen bij de verhalen die de voorlezers vertellen, een kindercollege en diverse workshops, met het thema ‘op wereldreis in eigen stad’. Er zijn workshops zoals ‘vakantievloggers & reisreporters’, ‘Chinese waaiers maken’ en je kunt als journalist aan de slag om de Vierdaagsekrant te maken. Verhalenvertellers Sanne en Sjoerd nemen je mee naar een andere wereld en Theater Smoespot speelt de poppenvoorstelling Het Kleine Geitje. Je kunt een vierdaagsepuzzel maken, reuzescrabble spelen, Nijmegen-memory doen of in de BoekBoek even lekker lezen. Bekijk hier het volledige kinderprogramma.

Vandaag, op Roze Woensdag, leest burgemeester Bruls om 14.00 uur een ‘kleurrijk verhaal’ voor op het Kidsplein. De Nijmeegse burgemeester zal het prentenboek ‘Het lammetje dat een varken is’ voorlezen. Bruls wil hiermee laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. De voorleesactiviteit ‘Kleurrijke verhalen’ duurt van 14.00 – 14.45 uur en is gratis toegankelijk.

COLLIN HOEVE & FRIENDS – IRIS PENNING
Tijdens de Vierdaagsefeesten nodigt de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve – The Voice-deelnemer én wereldrecordhouder Songs Schrijven – iedere avond collega-singer-songwriters uit om de sterren van de hemel te zingen. Laat je op het Mariënburgplein verrassen door enthousiaste en talentvolle singer-songwriters, met zowel vrolijke uptempo liedjes, als ontroerende ballads. Vandaag: Iris Penning.

Iris Penning maakt eigenwijze poëtische Pop. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op theaterfestivals en in poppodia door heel Nederland en België, ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia. Ze is een echte doe-het-zelver, die bijvoorbeeld haar eigen merchandise tassen met de hand naait en bedrukt, en een lettertype maakte van haar handschrift. Momenteel tourt ze door het land met haar nieuwe plaat, “Liever vieze voeten”, die op menig radiostation en Spotifyplaylist te horen is.

THE JIG
The Jig is een 7-delig funk team uit Amsterdam met persoonlijke, up-to-date muziek met fikse elementen van soul, afro, jazz en rock & roll. Als een van de weinigen echte funk groepen, een instrumentele groove machine met een rock & roll houding, staat The Jigg bekend om hun krachtige en opwindende live shows.

POGRAMMA VIERDAAGSEFEESTEN
ZA 13 JUL –  Second Aid Kit, Collin Hoeve & Band, Juneville
ZO 14 JUL – Raoul Michel, Iris
MA 15 JUL – Loes Swinkels, Einfach Kurt
DI 16 JUL – Rogier Pelgrim, Malibu, Saffron Sun
WO 17 JUL – Iris Penning, The Jig
DO 18 JUL – Collin Hoeve & Friends, Vera Marijt Quartet, De Raad van Toezicht
VR 19 JUL – Saxotones Groove Mission ft. Simone Roerade

FEESTJES IN LUX 7
ZA 13 JUL – House Classics: DJ Isis, Paul Kainama, Hansz
WO 17 JUL – Feest voor 45+
DO 18 JUL – Feest voor 30+

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?