sluit

Vierdaagsefeesten

Knarsetand, Nouveau Vélo, DEEP DOWN LOW en meer
Festival

Van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 juli is het weer zo ver: de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Dit jaar vier je de Vierdaagsefeesten op ons plein, waar drie podia staan voor muziek, film, literatuur en nog veel meer.

Elke dag vanaf 17:30 uur staan er verschillende artiesten als Daniel Cane & The Rebellion op het kleine podium. Op het grote podium zie je ‘s avonds bands als Knarsetand, Einfach Kurt, Bootleg Betty en The T.S. Eliot Appreciation Society, en we sluiten de avond af met DJ’s van MovieMachine, Deep Down Low en Knopje.

Tussen alle muziek door vertonen we animatiefilms van KloosterKino en presenteert de Wintertuin literaire voordrachten. Geniet op ons plein ook van de pizza’s van de Pizzabakkers en de speciaal bier bar van Moortgat met speciaalbier zoals Vedett, La Chouffe en De Koninck. Voor het hele jonge publiek is er overdag een speciaal kinderprogramma. Bekijk ook het programma van de andere dagen.

Het programma voor zaterdag 15 juli:

13:00 – 17:30 uur: Kidsfestival
Met Rogier de Avonturier en Bertus en Jaapie op het podium en kun je geschminkt worden, een glitter tattoo krijgen, spelen met Super Sand en bouwen met BanBao. Om 15:00 uur is er een gratis vertoning van Casper en Emma – beste vriendjes in de filmzaal.

Vanaf 13:00 uur: KloosterKino
De Nijmeegse KloosterKino heeft korte animatiefilms over lopen, uitputting en feesten geselecteerd, die je de hele dag door in een tent op het plein kunt zien. Zo zie je de animatiefilm Chemin faisant (2012) die de gedachten van een eenzame wandelaar volgt en de animatie Hasta Santiago (2013) over de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

17:00 – 21:00 uur: DJ MovieMachine
De beste filmsongs, de lekkerste luisterliedjes, de heerlijkste hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, en vergeten curiositeiten. Daarmee neemt DJ MovieMachine ons mee van de middag naar de avond, en zorgt voor heerlijke muziek tussen de bands door.

18:00 – 19:00 uur: Marc Straten
Tijd, onbeantwoorde liefde en verlies. Singer-songwriter Marc Straten probeert met zijn liedjes de verbinding te maken tussen muziek en het alledaagse leven. Met zijn beeldende teksten en meeslepende muziek neemt hij je mee in zijn verhaal.

20:00 – 21:00 uur: Nouveau Vélo
De Brabantse indie-popband Nouveau Vélo maakt fraaie ‘healing pop’. Huishoudelijke taken en dergelijke rompslomp vormen een rode draad, met gitarist Niek Leenders als bliksemaanjager: zijn expressieve gitaarklanken janken, sluimeren en knoeien over de randen. Hun debuut leverde lovende kritieken op en zorgde voor vergelijkingen met R.E.M., Real Estate en The Feelies. Op hun nieuwste plaat ‘Reflections’ toont Nouveau Vélo een nieuw soort gedrevenheid.  Het kwartet heeft een warmer, speelser geluid aangemeten.

21:30 – 23:00 uur: Knarsetand
De tienkoppige band Knarsetand slingert live een overdonderende mix van drum ‘n’ bass, gypsy, reggae, balkan, dubstep, ska en popmuziek van het podium. Verwacht pompende beats, gevatte teksten, stevige breaks, rollende bassen, reggaelicks en female vocals. Deze groep jonge muzikanten uit Oost-Nederland stort zo’n enorme hoeveelheid energie uit, dat het publiek zich wel mee moet laten voeren in de stroom. Donker, betoverend en vrolijk, altijd dansbaar en zeer aanstekelijk, dat is Knarsetand.

23:00 – 00:30 uur: Warming up voor DEEP DOWN LOW in de open lucht
Als opwarmer voor DEEP DOWN LOW draait Ward-K op het hoofdpodium buiten. Ward-K vertelt verhalen met atmosferische, soulvolle en stoffige house muziek, energiek en beheerst, met subtiele invloeden van trance en ambient.

23:00 – 05:00 uur: DEEP DOWN LOW met ANOTR en Park & Sons
ANOTR draait energieke, harde, to-the-point house met tech-invloeden. Park & Sons hebben al vanaf jonge leeftijd  een grote liefde voor techno. Ze organiseren al jaren techno raves, en maken platen die gedraaid worden door artiesten als Adam Beyer, Joris Voorn en Roger Sanchez.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden