sluit

[email protected]

Vierdaagsefeesten

Van 14 t/m 20 juli is het weer zo ver, de Vierdaagsefeesten. Er is van alles te beleven op het LUX-plein: een fijne variatie aan live muziek, speciaalbiertjes, allerlei lekkers van Café LUX, de Pizzabakkers, Why Not en Onwijs Lekker IJs, leuks voor de kinderen en meer!

Op het LUX-plein is er voor de kinderen iedere middag (van 13.00 uur t/m 17.30 uur) van alles te ontdekken. Vanaf 18.00 uur staan er verschillende bandjes en singer-songwriters op onze podia.

ZATERDAG 14 JULI

16.00 – 18.00 UUR – VINTAGE VINYL DJ’S
Relaxed groovende feel-good muziek gedraaid van originele LP’s en 12” maxi-singles uit de jaren 60 t/m 90. Ervaar hoe je favoriete en minder bekende nummers extra mooi en warm klinken wanneer deze afkomstig zijn vanaf het analoge vinyl uit die periode. Vintage Vinyl Dj’s is een collectief van echte muziekliefhebbers met vele tientallen jaren ervaring in het verzorgen van sfeervolle en leuke dansfeesten in Nijmegen. Dit jaar creëren zij, tijdens de Vierdaagsefeesten, elke middag een perfecte soundtrack om de avond goed te beginnen.

18.00 – 19.00 UUR – KYMÉ & CHUN
Dit muzikale duo, afkomstig uit Nijmegen, schrijft samen muziek waarbinnen warme soulvolle klanken prioriteit krijgen. Ze bevinden zich het liefst in een experimentele zoektocht naar harmonieuze melodielijnen, die elk moment van samenspel, een andere uitkomst kan hebben. Aan de hand van zang, gitaar- en pianospel nemen ze je mee op een muzikale verkenningstocht, waarin combinaties van verschillende muziekstijlen, oprechte teksten en groovende ritmes hopelijk ook jou van een warm gevoel zullen voorzien.

19.00 – 21.00 UUR – JAY-ROON & THE LOOSE ENDS 
Jay-Roon & The Loose Ends is het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur. Na zes intensieve jaren on the road en drie studioalbums op de plank vond hij het een goed moment om de eigenzinnige band voor onbepaalde tijd los te laten en op een frisse manier de wereld in de ogen te kijken. Op zijn tiende studioalbum Home to many a Creature doet Jeroen Mesker onder de naam Jay-Roon zijn reputatie als songwriter alle eer aan. Bijgestaan door The Loose Ends en een hele rits opvallende gastmuzikanten levert hij een sfeervolle, swingende, soms zelfs intieme rootsplaat af en creëert hij tegelijkertijd een nieuw onderkomen voor zijn eigenzinnige en inmiddels herkenbare stijl.

21.00 – 22.00 UUR – SAN DOLLAR
Het Amsterdamse San Dollar lijkt nog wat groen en pril, maar niets is minder waar: deze band is al meerdere malen op de radar verschenen door sterke supportslots voor Moss en Indian Askin en een vlammende show op Into the Great Wide Open. De vloeiende synths, de West Coast-gitaarsound en de kraakheldere vocalen van Eva Wijnbergen zorgen voor een solide basis. De Afrikaanse tinten en de strakke ritmesecties van exBombay-powerdrummer Lisa Ann Jonker maken het af. San Dollar slaat al een bescheiden homerun. En dat nog vóór een officiële release.

22.00 – 23.30 UUR – REVERSE COWBOYS
De twee one-man-bands (met gitaar en banjo op schoot en een primitief drumkitje aan hun voeten) worden bij de Reverse Cowgirls versterkt door een staande bas. De mix van americana, country en bluegrass wordt voortgestuwd door een onbehouwen punkenergie. Dat geeft deze ‘speed grass’ extra energie en de mannen schroeven bij vlagen het tempo lekker op. Dit alles komt recht uit het Groningse boerenpummelhart. Let’s do a chicken dance!

V.A. 23.00 UUR – SOULCITY (CLASSICS EDITION) IN LUX 7
Een dampende clubavond gevuld met échte soulclassics uit de jaren zeventig en tachtig, dansbare boogie en swingende bossa. Denk hierbij aan de hits van James Brown, het vrolijke oeuvre van The Jackson Five en de mooiste hits van Earth Wind & Fire.  Koop hier kaartjes

BELEEF DE VIERDAAGSEFEESTEN OP HET LUX-PLEIN
Bekijk hier het programma van Vierdaagsefeesten op zaterdag 14 juli / zondag 15 juli / maandag 16 juli / dinsdag 17 juli / woensdag 18 juli / donderdag 19 juli / vrijdag 20 juli 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden