sluit

[email protected]

Vierdaagsefeesten

Van 14 t/m 20 juli is het weer zo ver, de Vierdaagsefeesten. Er is van alles te beleven op het LUX-plein: een fijne variatie aan live muziek, speciaalbiertjes, allerlei lekkers uit onze eigen keuken, de Pizzabakkers, Why Not, Zilt&Zalig (oesters) en Onwijs Lekker IJs, leuks voor de kinderen en meer!

Op het LUX-plein is er voor de kinderen iedere middag (van 13.00 uur t/m 17.30 uur) van alles te ontdekken. Vanaf 18.00 uur staan er verschillende bandjes en singer-songwriters op onze podia.

WOENSDAG 18 JULI

13.00 – 17.30 UUR KIDSPLEIN: FOOD & PIZZABAKKEN
Iedere middag is er voor de kinderen van alles te beleven en te ontdekken. De Bibliotheek Gelderland Zuid, LUX en Regionaal Archief Nijmegen hebben hier een speciaal programma voor samengesteld. Vandaag staat het kinderprogramma in het teken van eten: je kunt o.a. naar de voorstelling Soepmonsters.
Tussen 14.00 – 16.00 uur verandert het LUX-plein in een grote Italiaanse keuken en kunnen alle kinderen zelf pizza’s maken! Iedere deelnemer krijgt een schort en deegroller van de Pizzabakkers te leen en kan dan zijn/haar eigen pizza rollen, beleggen, afbakken en daarna opeten! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

16.00 – 18.00 UUR – VINTAGE VINYL DJ’S
Relaxed groovende feel-good muziek gedraaid van originele LP’s en 12” maxi-singles uit de jaren 60 t/m 90. Ervaar hoe je favoriete en minder bekende nummers extra mooi en warm klinken wanneer deze afkomstig zijn vanaf het analoge vinyl uit die periode. Vintage Vinyl Dj’s is een collectief van echte muziekliefhebbers met vele tientallen jaren ervaring in het verzorgen van sfeervolle en leuke dansfeesten in Nijmegen. Dit jaar creëren zij, tijdens de Vierdaagsefeesten, elke middag een perfecte soundtrack om de avond goed te beginnen.

18.00 – 19.00 UUR – COLLIN HOEVE
De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur. En stuk voor stuk kregen ze het predicaat ‘persoonlijk’ en ‘van hoge kwaliteit’. Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs.

19.00 – 21.00 UUR – THE JB EXPERIENCE
The JB Experience, de LUX Vierdaagse-huisband, is een 5-koppige formatie die jazz en blues nummers brengt op een toegankelijke manier. Van bekende jazz evergreens tot hedendaagse muziek in een nieuw en swingend jasje!

21.00 – 22.00 UUR – GIFTER
De muziek van Gifter zit vol eye-openers en heldere ingevingen. Catchy gitaarriffs, glorieuze stadionrefreinen en crescendo’s te over. De thema’s dragen bij te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en een sprong te wagen in het diepe. Op 19 mei lanceerden ze met hun fonkelnieuwe EP: Coming Closer. In 2016 wijzigde de band rigoureus haar formule en maakte door deze zet furore met singles Falling Down (2016) en Speechless (2017). Premières bij The Daily Indie en 3voor12, airplay op talloze radiostations waaronder 3FM, en tv-zender XITE. Ook stond Speechless meerdere weken op 1 in de landelijke Indie Chart en ver bovenaan de gelijknamige jaarlijst.

22.00 – 23.30 UUR – JAN TERLOUW JUNIOR & THE NIGHTCLUB
Jan Terlouw Junior & The Nightclub ​is een lang gekoesterde droom van Jan Terlouw Junior, de jongste telg uit een familie vol schrijvers en componisten. Een maniakaal verhaal, dat verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een comic. Bezeten jazzvingers, donkere thematiek tegenover juist zoete poprefreinen en een kleurrijk beeldverhaal voeren je mee in een alternatieve realiteit. Een ironische en Sin City-achtige wereld met als decor een jaren 20-nachtclub. De karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen. Kortom: neem plaats aan de bar en duik in het verhaal van The Nightclub.

BELEEF DE VIERDAAGSEFEESTEN OP HET LUX-PLEIN
Bekijk hier het programma van Vierdaagsefeesten op zaterdag 14 juli / zondag 15 juli / maandag 16 juli / dinsdag 17 juli / woensdag 18 juli / donderdag 19 juli / vrijdag 20 juli 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden