sluit

Vierdaagsefeesten

T.S. Eliot Appreciation Society, Moon Moon Moon, Collin Hoeve en meer

Van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 juli is het weer zo ver: de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Dit jaar vier je de Vierdaagsefeesten op ons plein, waar drie podia staan voor muziek, film, literatuur en nog veel meer. Bekijk ook het programma van de andere dagen.

Het programma voor vrijdag 21 juli:

Vanaf 14:00 uur: KloosterKino
De Nijmeegse KloosterKino heeft korte animatiefilms over lopen, uitputting en feesten geselecteerd, die je de hele dag door in een tent op het plein kunt zien.  Zo zie je de animatiefilm Chemin faisant (2012) die de gedachten van een eenzame wandelaar volgt en de animatie Hasta Santiago (2013) over de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

17:00 – 21:00 uur: DJ MovieMachine
De beste filmsongs, de lekkerste luisterliedjes, de heerlijkste hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, en vergeten curiositeiten. Daarmee neemt DJ MovieMachine ons mee van de middag naar de avond, en zorgt voor heerlijke muziek tussen de bands door.

18:00 – 19:00 uur: Collin Hoeve
Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve verrast zijn publiek met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Tussendoor vertelt hij de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs. Door critici werd hij vergeleken met Jason Mraz en James Taylor.

20:00 – 21:00 uur: Moon Moon Moon 
Moon Moon Moon is een universum gecreëerd door Mark Lohmann, een 23-jarige muzikant uit Heerhugowaard. Zijn illustraties, muziek en games maken allemaal onderdeel uit van zijn persoonlijke, duistere sprookjeswereld. Zijn dagen vult hij met het werken aan dit gesamtkunstwerk vanuit zijn slaapkamerstudio. Live speelt Moon Moon Moon als een 5-koppige band. Zijn nieuwste album schommelt tekstueel tussen dromerig escapisme en destructieve gedachten.

21:00 – 23:00: The T.S. Eliot Appreciation Society
The T.S. Eliot Appreciation Society is de alias van de Utrechtse muzikant en songwriter Tom Gerritsen. Gerritsen groeide op in een rondreizend circusgezelschap, waar hij al vroeg de magische wereld van verhalen leerde kennen. Na straatmuzikant te zijn geweest in Noord-Amerika kwam hij in Utrecht terecht, werkte in boekhandels en begon met het opnemen van nummers. Waar zijn eerdere werk gegrondvest is in de Amerikaanse folk traditie, geven zijn nieuwe nummers een meer caleidoscopisch beeld, niet gebonden aan maar één muziekstroming. In de bij vlagen hallucinerende teksten worden verhalen verteld over mensen die zoeken naar betekenis in chaotische tijden.

23:00 – 00:30: DJ MovieMachine
De beste filmsongs, de lekkerste luisterliedjes, de heerlijkste hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, en vergeten curiositeiten. Daarmee neemt DJ MovieMachine ons mee van de middag naar de avond, en zorgt voor heerlijke muziek tussen de bands door.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden