sluit

Vierdaagsefeesten@LUX

Vierdaagsefeesten

Van 14 t/m 20 juli is het weer zo ver, de Vierdaagsefeesten. Er is van alles te beleven op het LUX-plein: een fijne variatie aan live muziek, speciaalbiertjes, allerlei lekkers van Café LUX, maar ook van de Pizzabakkers, Why Not en Onwijs Lekker IJs, leuks voor de kinderen en meer!

Op het LUX-plein is er voor de kinderen iedere middag (van 13.00 uur t/m 17.30 uur) van alles te ontdekken. Vanaf 18.00 uur staan er verschillende bandjes en singer-songwriters op onze podia.

VRIJDAG 20 JULI

16.00 – 18.00 UUR – VINTAGE VINYL DJ’S
Relaxed groovende feel-good muziek gedraaid van originele LP’s en 12” maxi-singles uit de jaren 60 t/m 90. Ervaar hoe je favoriete en minder bekende nummers extra mooi en warm klinken wanneer deze afkomstig zijn vanaf het analoge vinyl uit die periode. Vintage Vinyl Dj’s is een collectief van echte muziekliefhebbers met vele tientallen jaren ervaring in het verzorgen van sfeervolle en leuke dansfeesten in Nijmegen. Dit jaar creëren zij, tijdens de Vierdaagsefeesten, elke middag een perfecte soundtrack om de avond goed te beginnen.

19.00 – 21.00 UUR – THE JB EXPERIENCE
The JB Experience, de LUX Vierdaagse-huisband, is een 5-koppige formatie die jazz en blues nummers brengt op een toegankelijke manier. Van bekende jazz evergreens tot hedendaagse muziek in een nieuw en swingend jasje!

21.00 – 22.00 UUR – LIVING ROOM HEROES
De Living Room Heroes spelen Southern Soul Rock met duidelijk te traceren invloeden uit New Orleans. Ze voelen zich verwant met bands en artiesten als The Wood Brothers, The Black Crowes, Tedeschi Trucks Band en Dr John. Het Nijmeegse viertal, bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Björn van den Boom en Matthieu Cleijne gaat op het album Welcome To The Circus van klein en zoet naar opzwepend en energiek, van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos maar blijft te allen tijde echt en intens.

22.00 – 23.30 UUR – POWER TO THE PIPO
Power to the Pipo knalt, bralt, wankelt en valt.. om weer op te staan en nog harder te gaan. Hun energieke brouwsel van harde groove en explosieve improvisatie staat garant voor een dik feest. Onlangs brachten zij hun eerste album Leipe Shit uit in de Melkweg. Grootheden uit de Nederlandse muziekscene zoals, Hans Dulfer en Anton Goudsmit hebben hen tijdens dit event vergezeld op het podium.

BELEEF DE VIERDAAGSEFEESTEN OP HET LUX-PLEIN
Bekijk hier het programma van Vierdaagsefeesten op zaterdag 14 juli / zondag 15 juli / maandag 16 juli / dinsdag 17 juli / woensdag 18 juli / donderdag 19 juli / vrijdag 20 juli

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden