sluit

Vierdaagsefeesten

Komodo, Crying Boys Café, Knopje en meer

Van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 juli is het weer zo ver: de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Dit jaar vier je de Vierdaagsefeesten op ons plein, waar drie podia staan voor muziek, film, literatuur en nog veel meer. Bekijk ook het programma van de andere dagen.

Het programma voor woensdag 19 juli:

13:00 – 17:30 uur: Kidsfestival
Met de BiBaboerderij Show met Bart en Bibi, feest op de Boerderij met de Tractor van BiBaboerderij en een echte kids DJ, en een Meet and Greet met Bart en Bibi. Daarnaast kun je geschminkt worden, een oud Hollandse fotoshoot doen, bouwen met BanBao en spelen met Super Sand. Om 15:00 uur is er een gratis vertoning van Casper en Emma – beste vriendjes in de filmzaal.

Vanaf 13:00 uur: KloosterKino
De Nijmeegse KloosterKino heeft korte animatiefilms over lopen, uitputting en feesten geselecteerd, die je de hele dag door in een tent op het plein kunt zien.  Zo zie je de animatiefilm Chemin faisant (2012) die de gedachten van een eenzame wandelaar volgt en de animatie Hasta Santiago (2013) over de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

17:00 – 21:00 uur: DJ MovieMachine
De beste filmsongs, de lekkerste luisterliedjes, de heerlijkste hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, en vergeten curiositeiten. Daarmee neemt DJ MovieMachine ons mee van de middag naar de avond, en zorgt voor heerlijke muziek tussen de bands door.

18:00 – 19:00 uur: Janique & Niels
Eigen werk van Janique & Niels varieert tussen zwoele jazz, opzwepende bossanova tot blues met een rauw randje. Een breed scala aan covers van pop tot country en van nu tot de jaren vijftig.

20:00 – 21:00 uur: Crying Boys Cafe
De liedjes van Crying Boys Cafe hebben dikwijls een been in El Dorado, een bestemming te mooi om waar te zijn. Het andere been zit echter diep geworteld in rustieke stijlen als prison blues, doo wop en folk. Het geluid van zielenleed, van begeerte, van overlevingsinstinct.‘The Keys Not The People’, het indrukwekkende debuut van de band, is reeds bij indie-hofleverancier Excelsior Recordings verschenen. Op deze langspeler staan liedjes die zich doortastend onttrekken van leegte, harteloosheid of ontkenning. Het contrast tussen het ‘zijn’ en het ‘willen zijn’ hoor je overal terug.

20:00 – 21:00 uur: Wintertuin – Marjolein Takman & Jonge Blonde Goden
Marjolein Takman schrijft voornamelijk proza. Ze houdt van het vertellen van verhalen, en doet dat dan ook regelmatig op diverse podia. Ze studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met de novelle Krimpgebieden. Daarnaast schreef ze columns voor onder andere Tirade en Expreszo, en verschenen haar verhalen op Tijdschrift EI en De Optimist. Marjolein zit in een talentontwikkeltraject van Literair Productiehuis Wintertuin.

Schrijvers Wout Waanders en Laurens van de Linde onderzoeken alle mogelijke manieren om literatuur en performance met elkaar te verbinden. Voor Het Wilde Oosten maakten zij vorig jaar de muziektheatervoorstelling 2 op reis, die ze dit jaar nog verder uit hebben gewerkt. Kom dus naar de Jonge Blonde Goden voor een muzikale reis naar Amerika met voordrachten, muziek en blonde haren.

21:00 – 23:00 uur: Komodo
Komodo is niet vast te pinnen op de wereldkaart. Door hun psychedelische rock ’n’ roll zitten muziekstijlen van over de hele wereld verweven: surfrock, 60’s pop, woestijnblues, hip hop, rumba en Indiase raga. Dit alles met weelderige meerstemmigheid en onverwachte instrumenten. Gruizig maar catchy, raar maar dansbaar.

23:00 – 00:30 uur: Warming up voor Knopje in de open lucht
Als opwarmer voor Knopje draait techno duo Laughter op het hoofdpodium buiten. Het duo deelt een diepgewortelde liefde voor techno en weet live een knetterende chemie te creëren waarin tinten deephouse, house, breaks en indie dance opduiken.

23:00 – 05:00 uur: Knopje Kleurt Roze met onder anderen Dominik Eulberg, Roi Koch, Oskar Olivier en Laughter

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden