sluit

Vierdaagsefeesten

Leeways, Paul Eppink & O’Mill en meer

Van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 juli is het weer zo ver: de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Dit jaar vier je de Vierdaagsefeesten op ons plein, waar drie podia staan voor muziek, film, literatuur en nog veel meer. Bekijk ook het programma van de andere dagen.

Het programma voor maandag 17 juli:

13:00 – 17:30 uur: Kidsfestival
Met Clown Babello’s Pret Parade op het podium en je kunt geschminkt worden, bouwen met BanBao en een sleutelhanger maken met Foam Clay. Om 15:00 uur is er een gratis vertoning van Casper en Emma – beste vriendjes in de filmzaal.

Vanaf 13:00 uur: KloosterKino
De Nijmeegse KloosterKino heeft korte animatiefilms over lopen, uitputting en feesten geselecteerd, die je de hele dag door in een tent op het plein kunt zien.  Zo zie je de animatiefilm Chemin faisant (2012) die de gedachten van een eenzame wandelaar volgt en de animatie Hasta Santiago (2013) over de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

17:00 – 21:00 uur: DJ MovieMachine
De beste filmsongs, de lekkerste luisterliedjes, de heerlijkste hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, en vergeten curiositeiten. Daarmee neemt DJ MovieMachine ons mee van de middag naar de avond, en zorgt voor heerlijke muziek tussen de bands door.

18:00 – 19:00 uur: Liz Francis
Liz Francis, een 16 jarige singer-songwriter. Tijdens haar optreden maakt ze gebruik van een loopstation waarmee ze live ingespeelde gitaar-, pianospel en zang kan opnemen en zo de song kan opbouwen. Dit jonge talent speelt zowel haar eigen geschreven nummers als covers.

20:00 – 21:00 uur: Paul Eppink & O’Mill
Paul Eppink is een muzikant die garant staat voor een avond vol herkenbare liedjes. Van Celine Dion tot Foo Fighters; hij schuwt geen genre! O’Mill is een Nijmeegse artiest die eigenzinnige akoestische covers speelt en folky, originele, feelgood muziek maakt op de gitaar en ukulele.

20:00 – 21:00 uur: Wintertuin – Gerjon Gijsbers & Jonge Blonde Goden
Gerjon Gijsbers is schrijver bij Literair Productiehuis Wintertuin, waar hij in 2014 het chapbook Aan gort publiceerde. Een jaar later verscheen een verzameling van zijn radiocolumns onder de titel Ik keek naar boven en had geen idee. Daarnaast schreef hij voor o.a. Propria Cures en HP/De Tijd en droeg hij voor op verschillende podia en festivals, waaronder de Zwarte Cross, Mañana Mañana en Lowlands.

Schrijvers Wout Waanders en Laurens van de Linde onderzoeken alle mogelijke manieren om literatuur en performance met elkaar te verbinden. Voor Het Wilde Oosten maakten zij vorig jaar de muziektheatervoorstelling 2 op reis, die ze dit jaar nog verder uit hebben gewerkt. Kom dus naar de Jonge Blonde Goden voor een muzikale reis naar Amerika met voordrachten, muziek en blonde haren.

21:00 – 23:00 uur: Leeways
Leeways brengt een mix van reggae, ska, hiphop, funk en rock. Het resultaat is een uniek geluid waar gemakkelijk op gedanst kan worden. De band bestaat uit vijf leden met verschillende achtergronden: Russich, Joods, Israëlisch, Antilliaans en Surinaams-Frans-Bretons. Hun unieke party-sound combineren ze met hun serieuze achtergrond: immigratie, strijd met autoriteiten en het vinden van een balans.

23:00 – 00:30 uur: DJ MovieMachine
DJ MovieMachine alias Constant Hoogenbosch draait de beste filmsongs, de lekkerste luisterliedjes, de heerlijkste hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, exotische uitstapjes en vergeten curiositeiten.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden