sluit

Vierdaagsefeesten

NNENN, Marina Tadic, Knopje en meer

Van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 juli is het weer zo ver: de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Dit jaar vier je de Vierdaagsefeesten op ons plein, waar drie podia staan voor muziek, film, literatuur en nog veel meer. Bekijk ook het programma van de andere dagen.

Het programma voor zondag 16 juli:

13:00 – 17:00 uur: Kidsfestival
Met de Anders met Sander Show op het podium, een Kids Disco Show, en de Knotsgekke Kids Kwis. Ook kun je geschminkt worden, een glitter tattoo krijgen, spelen met Super Sand en bouwen met BanBao. Om 15:00 uur is er een gratis vertoning van Casper en Emma – beste vriendjes in de filmzaal.

Vanaf 14:00 uur: KloosterKino
De Nijmeegse KloosterKino heeft korte animatiefilms over lopen, uitputting en feesten geselecteerd, die je de hele dag door in een tent op het plein kunt zien.  Zo zie je de animatiefilm Chemin faisant (2012) die de gedachten van een eenzame wandelaar volgt en de animatie Hasta Santiago (2013) over de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

17:00 – 21:00 uur: DJ MovieMachine
De beste filmsongs, de lekkerste luisterliedjes, de heerlijkste hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, en vergeten curiositeiten. Daarmee neemt DJ MovieMachine ons mee van de middag naar de avond, en zorgt voor heerlijke muziek tussen de bands door.

18:00 – 19:00 uur: Lisa Kezer
Lisa is een professionele zangeres die in tientallen landen heeft opgetreden. On the road schreef ze haar eigen liedjes. Over de weg die je bewandelt in je leven en verhalen van mensen die op je pad komen. In 2015 kwam haar debuut album Way of the Water uit, die erg goed werd ontvangen. Momenteel werkt ze aan haar tweede plaat.

20:00 – 21:00 uur: Marina Tadic (Eerie Wanda solo)
Eerie Wanda is het geesteskind van zangeres en songwriter Marina Tadic. Eerie Wanda’s muziek draagt een aura van tijdloosheid met zich mee, met invloeden die uiteenlopen van jaren vijftig pop/folk tot new wave en experimentele rock uit de vroege eighties. Vorig jaar februari verscheen het debuutalbum ‘Hum’ op het Amerikaanse label Beyond Beyond is Beyond, welke door niemand minder dan The Rolling Stones bestempeld is tot een van de beste popplaten van het jaar.

21:00 – 22:00 uur: NNENN
De eigenzinnige Amelandse producer Tonny Nobel en de fijnbesnaarde singer-songwriter Johanneke ter Stege vormen samen NNENN (spreek uit als En En, En En). NNENN kruipt onder je huid en geeft je kippenvel. Johanneke zoekt met haar teksten een weg naar je kern, terwijl Tonny’s soundscapes je door elkaar schudden. Een combinatie van cello, bas, drums en gitaar zorgt voor grote muzikale contrasten. Verbinding en dreiging gaan hand in hand. Inspiratie vindt NNENN in de koude motregen van het dagelijkse nieuws, hartenkreten van dichters, goede gesprekken, psychedelische films en een flonkerende sterrenhemel.

22:00 – 23:00 uur: DJ MovieMachine
DJ MovieMachine alias Constant Hoogenbosch draait de beste filmsongs, de lekkerste luisterliedjes, de heerlijkste hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, exotische uitstapjes en vergeten curiositeiten.

23:00 – 00:30 uur: Warming up voor Knopje in de open lucht
Als opwarmer voor Knopje draait Falck (Micha de Valk) op het hoofdpodium buiten. Alck is al met elektronische muziek bezig sinds hij z’n veters kan strikken. Deze Nijmegenaar produceert al geruime tijd melodische en opzwepende techno met frequenties die je mee op reis nemen.

23:00 – 05:00 uur: Knopje In Harmony met onder anderen Applescal, Atomnation, Roi Koch, Gans en Falck
Pascal Terstappen (Applescal) en zijn Atomnation zijn de stuwende kracht van de meer doordachte Nederlandse techno. Als Applescal maakt hij complete, complexe en melodieuze techno, waarmee hij wordt geprezen op muziekblogs tot ver buiten de landsgrenzen.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden