sluit

Vierdaagsefeesten

Bootleg Betty, DEEP DOWN LOW en meer

Van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 juli is het weer zo ver: de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Dit jaar vier je de Vierdaagsefeesten op ons plein, waar drie podia staan voor muziek, film, literatuur en nog veel meer. Bekijk ook het programma van de andere dagen.

Het programma voor donderdag 20 juli:

13:00 – 17:30 uur: Kidsfestival
Met de kindershow Chloe’s Toverkast bekend van Telekids en een minidisco met liedjes van de Wielen van de Bus. Daarnaast kun je geschminkt worden, bouwen met BanBao, spelen met Super Sand of een ballon laten maken door de ballonnenclown. Om 15:00 uur is er een gratis vertoning van Casper en Emma – beste vriendjes in de filmzaal.

Vanaf 13:00 uur: Kloosterkino
De Nijmeegse KloosterKino heeft korte animatiefilms over lopen, uitputting en feesten geselecteerd, die je de hele dag door in een tent op het plein kunt zien.  Zo zie je de animatiefilm Chemin faisant (2012) die de gedachten van een eenzame wandelaar volgt en de animatie Hasta Santiago (2013) over de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

17:00 – 21:00 uur: DJ MovieMachine
De beste filmsongs, de lekkerste luisterliedjes, de heerlijkste hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, en vergeten curiositeiten. Daarmee neemt DJ MovieMachine ons mee van de middag naar de avond, en zorgt voor heerlijke muziek tussen de bands door.

18:00 – 19:00 uur: The Mule Stompers
Stompin’ Acoustic Swing Jazz van Nijmeegse bodem waarop je vanzelf mee gaat bewegen! The Mule Stompers gaan terug naar de beginjaren van de Jazz/Country/Swing, oftewel de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw.

20:00 – 21:00 uur: MILO
De Zwolse band MILO speelt oprechte, ambachtelijke popsongs waarmee ze een vertrouwd gevoel bij de luisteraar oproepen. MILO straalt zelfvertrouwen uit door grote verhalen op een serene, vertrouwde manier te vertellen. Er wordt niet overdreven, er wordt onvervalst verteld, bezongen, gespeeld.

20:45 – 21:45 uur: Mr. Goose & The Swinehouse
Mr. Goose & The Swinehouse is een bijeengeraapte muzikale eenheid, een zwijnenstal met parels, sterrenstelsels en vederlichte klanken, maar ook het gonzen van schaduw tot de grondeloze diepte. Hiertussen leven we allemaal. Kruip uit het comfortabele hok om te zien hoeveel ruimte er is. Pleased to see you in The Swinehouse!

22:15 – 23:15 uur: Bootleg Betty
Een jaar na haar laatste optreden in Nijmegen is Bootleg Betty terug op de Vierdaagsfeesten. Vol energie vuurt het Nijmeegse vijftal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll op je af. Wees voorbereid op alle hoeken van de rootsmuziek: het werk van Bootleg Betty zit vol traditionele invloeden en is toch alles behalve gedateerd.

23:15 – 00:30 uur: Warming up voor DEEP DOWN LOW in de open lucht
Als opwarmer voor DEEP DOWN LOW draait Mitchel Stokkermans op het hoofdpodium buiten. Mitchel Stokkermans is een veelzijdige DJ met een grote passie voor deep- en techhouse, waar de funky beats en vunzige baslijntjes niet aan ontbreken.

23:00 – 05:00 uur: DEEP DOWN LOW met ROOG, Matt & Kendo
Toen Roog eind jaren ’90 de scene binnenvloog viel hij al snel bij velen op met zijn optredens waarbij hij met 4 decks alle vormen van house naadloos aan elkaar draait. Met zijn eigen unieke manier van draaien, waarbij hij alleen zijn eigen re-edits en acapella’s gebruikt, weet hij ieder publiek te hypnotiseren en mee te krijgen. Ook vormt Roog samen met Erick E het beroemde duo Housequake en treedt hij op als Hardsoul waarbij DJ en live op unieke wijze samen worden gebracht. Matt & Kendo brengen groove naar de dansvloer met een unieke selectie aan platen; ritmisch en energiek. Na Summerfestival en WiSH Outdoor komen ze nu onze voeten van de vloer en onze handen de lucht in draaien.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden