sluit
Lux Gebouw

WArd/waRD & Ann Van den Broek

Zooming in on Loss
#doordenkertje

Zooming in on Loss is Ann Van den Broek’s tweede voorstelling uit de triptiek The Memory Loss Collection, een project dat bestaat uit een onderzoeksfase en drie opeenvolgende voorstellingen over het thema geheugenverlies. Deze voorstelling zoomt in op de interne strijd en de relatie tussen het individu en zijn sociale omgeving tijdens het geheugenverlies.

Enerzijds komt het besef van het verdwijnen van het geheugen en anderzijds het verlies aan controle over dat proces. Alle emoties omtrent het verlies op zich, zoals woede en frustratie, verdriet en pijn, berusting en onverschilligheid, komen daarin aan bod. Omstanders ervaren een waaier van gemoedsbewegingen die zich gaandeweg verder ontvouwt. Verschillende perspectieven die ontwikkeld zijn in de eerste voorstelling worden meegenomen naar de ontwikkeling van Zooming in on Loss en zullen in een gecondenseerde vorm terugkeren binnen deze voorstelling. Doordat het publiek rondom de performers staat, kent Zooming in on Loss een grote mate van intensiteit en intimiteit.

Zooming in on Loss is een multidisciplinaire voorstelling in een installatie waarin performance, geluid, tekst, video en emotionele uitdrukkingen samenvloeien. Donker, fysiek en indringend in de kenmerkende stijl van Ann Van den Broek. Herkenbaar doch vervreemdend, grenzen die vervliegen zodra je inzoomt. Helderheid wordt voorgoed weggevaagd door een staat van desoriëntatie, verwarring, chaos en waanzin. Herhaling in gedrag, patronen en bewegingen en verlies van herkenning vullen de ruimte.

wardward.be / #doordenkertje

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden