sluit

Het Zuidelijk Toneel & Suze Milius

Talk Show

Oprah Winfrey, Ricki Lake, Catherine Keyl: uren heeft ze ernaar gekeken. Maar wat fascineerde haar eigenlijk zo? Regisseur Suze Milius bouwt voor deze groots opgezette theatervoorstelling een talkshowstudio op het toneel, om dit symbool van het televisietijdperk te onderzoeken.

Het wordt een viering en afscheid ineen van een medium dat, hoewel nog altijd door velen gebruikt, volgens Milius niet langer de toekomst heeft.

Suze Milius is een van Nederlands best bewaarde theatergeheimen. Haar voorstellingen werden geselecteerd voor Het Theaterfestival en al tweemaal genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Hoewel ze jong is, zijn haar projecten steevast groot van opzet. Met haar uitgesproken visuele en fysieke theatertaal focust ze op intermenselijk gedrag in al zijn ontwapenende onhandigheid. Ze probeert haar publiek altijd op een andere manier dan het gewend is aan te spreken. Ook met Talk Show creëert ze weer een kleurrijk universum vol absurde humor en gestileerde esthetiek.

“Wat er allemaal voorbijkomt aan door de seventies geïnspireerde roesjes, glitters, pruiken en gewaagde kleurcombinaties is een feestje voor het oog.”
Theaterkrant.nl

“Janneke Remmers is het stralende middelpunt in een zalmroze decor.”
Parool

www.hzt.nl

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden