Klik op één van de tijden en koop je tickets:
di 15.10
*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.
di 15.10
Dit programma organiseren we in samenwerking met de HAN in het kader van de Week tegen de armoede.
Dit programma organiseren we in samenwerking met de HAN in het kader van de Week tegen de armoede.
Op dinsdagavond 15 oktober vertonen we De jacht op Meral Ö en gaan we in gesprek met regisseur Stijn Bouma onder leiding van onderzoeker Carinda Jansen. De film laat op pijnlijke wijze zien hoe belangrijk het is dat er over grenzen heen samen gewerkt wordt door instanties. Wat kunnen we gezamenlijk doen om dit in de toekomst te voorkomen?
Meral Özturk (Dilan Yurdakul) wordt wanhopig als de Belastingdienst onterecht een enorm bedrag aan kinderopvangtoeslag terugvordert. Terwijl haar leven uit elkaar valt en ze haar dochters probeert te beschermen, ontdekt ze dat er een sociaal rechercheur haar leven infiltreert. Meral wordt gedwongen steeds radicalere keuzes te maken om haar gezin te redden.
Regisseur Stijn Bouma maakte al eerder een documentaire Alleen tegen de staat (2021) over het Toeslagenschandaal, en daar voegt hij nu De jacht op Meral Ö aan toe: een drama over een van de meest pijnlijke en hartverscheurende affaires uit het Rutte-tijdperk dat zijn sporen nog altijd nalaat in de levens van duizenden mensen.
Stijn Bouma
Nederland
2u 0m
Nederlands
Debat, NL film,
Stijn Bouma
Nederland
2024
2u 0m
Nederlands
Debat, NL film
Dagelijks voorzien media ons van alarmerende berichten over toenemende armoede in Nederlands. Steeds meer huishoudens leven op of net onder de armoedegrens. Ze hebben (net) te weinig geld om rond te komen. Zeker met de snel stijgende prijzen is armoede dan ook een actueler thema dan ooit. Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen, wat de oorzaak ook kan zijn. Dat terwijl armoede iets is dat meteen hele gezinnen treft.
Om deze reden organiseert de HAN in Samenwerking met de Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen de Week tegen Armoede Zo dragen we bij aan bewustwording op dit belangrijke thema? Ook kijken we naar oplossingen voor deze vraagstukken. Dat doen we door onderzoek, onderwijs én een Week tegen Armoede. De aanpak van armoede vraagt om een gezamenlijke inspanning. Een inspanning op verschillende niveaus. Van economen en sociaal werkers tot leerkrachten en verloskundigen, sportcoaches, juristen en ondernemers, iedereen heeft hiermee te maken. Studenten die we opleiden, maken we bewust dat dit (ook) de wereld is waarin zij gaan werken. Wil je meer weten over de Week tegen Armoede 2024 (14 tot en met 18 oktober) of wil je weten welke activiteiten er zijn, kijk dan op www.han.nl/weektegenarmoede
Stijn Bouma (1991) is een Nederlandse filmmaker die opgroeide in Hoorn. Na een (beroepsgeörienteerde) Master Filmstudies (UvA) te hebben behaald, vertrok hij naar Sarajevo. Hij volgde daar drie jaar het film.factory programma aan de Sarajevo Film Academy (SFA), opgezet door Béla Tarr. Daar maakte hij verscheidene korte films en had les van toonaangevende filmmakers zoals Apichatpong Weerasethakul, Pedro Costa, Atom Egoyan en Carlos Reygadas.
Zijn tweedejaars film LEJLA (22 mins, 2017) werd geselecteerd voor de Cinéfondation in Cannes. Afstudeerfilm REGAINED MEMORY (55 mins, 2018) draaide als onderdeel van Future Frames op Karlovy Vary IFF. Tezamen draaiden deze films ook in het Forum van de Regisseurs, NFF en hadden NL distributie via Mokumfilm.
Kort! VISITE (12 mins, 2019) maakte hij daarna, die internationale première had in Clermont-Ferrand. ALLEEN TEGEN DE STAAT (docu, 55 mins, 2021) bracht een schokgolf teweeg en werd lovend ontvangen door zowel nationale als internationale pers. SHEILA VERSUS DE STAAT (docu, 58 mins, 2023) was zijn tweede documentaire over het Toeslagenschandaal, over de impact van het schandaal en de hersteloperatie op één gezin. Zijn debuut speelfilm DE JACHT OP MERAL Ö. (fictie, 91 mins, 2024) werd in 81 bioscoopzalen in Nederland uitgebracht en werd genomineerd voor twee Gouden Kalveren: Beste Film & Beste Regie.