Het Zuidelijk Toneel | Sarah Moeremans

What happened to mr. Pete

Zie jij wat ik zie?

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

do 25.01.24

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 22,00
  • LUX Vriend: € 19,00
  • LUX Podiumpas: € 0,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Tickets do 25.01.24

    1. LUX 7 20.30 Koop

Het Zuidelijk Toneel | Sarah Moeremans

What happened to mr. Pete

Zie jij wat ik zie?

Koop tickets v.a. € 10,50

do 25.01.24

  1. LUX 7 20.30 Koop

What happened to mr. Pete

Zie jij wat ik zie?

Een hartverscheurend portret van eenzaamheid en vervreemding.
NRC
Acteur Joep van der Geest weet Mr. Pete met weinig woorden en terugtrekkende motoriek prachtig gestalte te geven. Aan de andere kant van het oudroze gordijn zal Gillis Biesheuvel als tweede Mr. Pete vast evenveel ontroering en sympathie opwekken.
de Volkskrant
Poëtisch, ontroerend, lichtvoetig en angstaanjagend toneel over de verweesde mens.
Theaterkrant

Een zoektocht naar Mr. Pete

Een zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij? Deze bijzondere theaterervaring is een vervreemdende zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Een hartverscheurend portret van eenzaamheid en vervreemding.

What Ever Happened to Mr. Pete? is not your usual play. Het publiek zit in twee groepen naast elkaar, maar ziet elkaar niet. De tribune en de speelvloer zijn door een muur in tweeën gedeeld. Wie ziet wat? Zien we hetzelfde? Wat is de werkelijkheid? En waarom willen we die zo graag snappen?

Inspiratiebronnen voor deze voorstelling

Geïnspireerd door het werk van Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht een voorstelling over Mister Pete. Luchtig, krokant en met voldoende filosofische stevigheid. Ruimhartig belegd met spelplezier en inventiviteit. Zo bewijzen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht opnieuw dat luchtigheid ook heel ernstig kan zijn. Of zoals Joachim de voorstelling omschrijft: “Er is geen touw aan vast te knopen, of je aan op te hangen” (NRC ****).

 

Over Het Zuidelijk Toneel

Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken.

Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. Piet Menu staat als curator en initiator aan het hoofd. Samen met toekomstig artistiek directeur & regisseur Sarah Moeremans en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen we de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten. Wij bieden zoekende mensen nieuwe vergezichten door een portie creativiteit aan de werkelijkheid toe te voegen.

Ontdek meer

Gendermonologen

Verzoeknummer

Showmeister, een komedie over sterven

Meer dan duizend woorden

 Khôra

Blue hour